KVS breekt uit

In september en oktober mag je bij KVS een uitbraak verwachten. Een positieve uitbraak!

We breken uit ons gebouw, het achterplein op, de stad in, een frisse wind tegemoet. We breken de stoelen en het podium uit en geven je een nieuwe zitplaats. Wij nemen alle voorzorgen, zodat jij zonder zorgen van de seizoensstart geniet.

Nood breekt wet, en dat levert vernieuwing op. We breken dus met onze oude gewoontes en brengen je nieuw en ander theater. We stappen af van wat we kennen en herdenken onze gedeelde ruimte, tijd en verbeelding. Met nieuwe concepten en vormen van verbinding: kortom, een avontuur voor artiest, theater en publiek.

KVS BREEKT UIT, richting de toekomst. Samen met jou.

“Hoe onzeker ook, laat ons weer durven. Durven ontmoeten. Durven dromen.”
© Danny Willems
“Hoe onzeker ook, laat ons weer durven. Durven ontmoeten. Durven dromen.”
Michael De Cock

Theater in coronatijden

Omdat het niet slim is om oude recepten voor zomer en herfst te recycleren, gingen we op zoek naar andere oplossingen. Nieuwe manieren van tonen en beleven. Dat kan. Anders dan voorheen, dat wel. In veelheid en kleinheid, maar niet minder intens of passioneel, en met evenveel talent en kwaliteit.

We zetten ruimte en tijd op een andere manier in en herdachten onze programmatie voor een coronaproof najaar. Tijdens KVS BREEKT UIT ruilen we voorstellingen met grote bezettingen in voor solovoorstellingen, kleine interventies of voorstellingen met beperkte bezetting. We spelen kortere voorstellingen, voor minder mensen. In de buitenlucht, op ons achterplein. En in onze leeggemaakte zalen met stoelen op veilige afstand van elkaar. 

Om de eerste voorstellingen van het seizoen veilig te laten verlopen, volgen wij de maatregelen die de regering oplegt, strikt op. Dit betekent het volgende: 

  • Bij de voorstellingen in KVS BOX en BOL voorzien wij voldoende afstand tussen de zitplaatsen van de toeschouwers die tot verschillende bubbels behoren. 
  • Je kan ook genieten van openluchttheater. Sommige voorstellingen zullen plaatsvinden op het achterplein van KVS BOL. We markeren vakken voor de zitplaatsen, zodat je makkelijk 1,5 meter afstand houdt van je buur.
  • We voorzien ontsmettende handgel en vragen iedere bezoeker om een mondmasker aan te doen. Gelieve zelf je mondmasker mee te brengen.
  • Per order vragen we contactgegevens van iedereen die meekomt. Dit is door de overheid verplicht om contacttracing mogelijk te maken. De lijsten worden 30 dagen na de voorstelling verwijderd.
We zorgen dat je veilig van theater kan genieten

Aangepaste ticketprijzen

Voorlopig zijn er alleen tickets te koop voor de eerste voorstellingen van het seizoen. De standaardprijs daarvoor is €20. 

Naast de sociale kortingen via Paspartoe en Article 27, roepen we tijdelijk een nieuwe korting in het leven. Selecteer in je winkelmandje de KVS BREEKT UIT korting en je betaalt slechts €15. Dit speciale tarief bieden we aan aan iedereen die op een of andere manier getroffen werd door de coronacrisis. No questions asked. Want ieders reden is geldig voor KVS. Wij hopen vooral dat je er dubbel en dik van geniet. 

Je kan 1 of meerdere tickets kopen per order. Koop je meerdere tickets, dan beschouwen we jullie als behorend tot dezelfde 'bubbel'. Zit je liever apart? Boek dan je tickets afzonderlijk. 

Een ticket voor The Light that Never Goes Out kost 5 euro. Een voorstelling duurt slechts 20 minuten. Je kan maximum drie voorstellingen na elkaar boeken. 

Boekte je een ticket voor deze voorstelling en wordt die in extremis toch geannuleerd omwille van nieuwe Covid-19-maatregelen opgelegd door de regering? Dan garandeert KVS de volledige terugbetaling van je ticket of de mogelijkheid om je ticket om te ruilen. 

Veelgestelde vragen

We krijgen veel vragen van onze bezoekers. Hieronder geven we je antwoord op de meest gestelde. 

Welke voorzorgsmaatregelen neemt KVS tegen het coronavirus?
We zorgen voor aparte in- en uitgangen. In KVS BOL en KVS BOX zullen slechts een beperkt aantal zetels  beschikbaar zijn. Op die manier is er altijd anderhalve meter tussen de verschillende bubbels. Onze suppoosten zullen je ook begeleiden naar je plaats.  

Welke voorzorgsmaatregelen kunnen we als bezoeker zelf nemen? 
KVS vraagt iedere bezoeker om de mond en neus te bedekken met een mondmasker. Breng dus je eigen exemplaar mee. Daarnaast vragen we je om zeker een half uur op voorhand te komen zodat iedereen mondjesmaat kan plaatsnemen. 

Kan ik nog naast mijn partner/kind/vriend/vriendin zitten?
We voorzien zowel afzonderlijke plaatsen als bubbel-seats. Zo creëeren we kleine veilige bubbels, maar blijf je op anderhalve meter van anderen die niet tot dezelfde bubbel behoren. 

Zal ik iets kunnen drinken voor of na de voorstelling?
Dat zijn we momenteel nog aan het onderzoeken. 

Kom ik in aanmerking voor het verlaagd tarief? 
De tijdelijke coronakorting bieden we aan aan iedereen die op een of andere manier getroffen werd door de coronacrisis:

  • mensen uit een van de essentiële sectoren (openbaar vervoer, ordediensten, distributie, zorg, voeding, onderwijs ...)
  • ondernemers wiens zaak failliet ging
  • mensen die hun job kwijtraakten
  • mensen die financieel of psychologisch schade leden

Je mag zelf bepalen of je hier recht op hebt. Ook -26 jarigen die voordien aan jongerentarief tickets boekten, kunnen nu voor dit tarief kiezen. 

Ik heb een ticket gekocht, maar de voorstelling kan toch niet doorgaan. Krijg ik dan mijn geld terug?
Ja absoluut. Als er voorstellingen alsnog moeten geannuleerd worden, gaan we onmiddellijk over tot terugbetaling. 

Waarom kan ik nog geen tickets boeken voor voorstellingen na 20 oktober? 
De situatie rond het COVID-19-virus blijft vooralsnog een onzekere factor, waarmee ook wij rekening moeten houden. We blijven de maatregelen van de overheid opvolgen en van zodra er meer duidelijkheid is over hoe de rest van het seizoen kan verlopen, zijn jullie de eersten die het horen. 

Hoe blijf ik op de hoogte?
Indien er nieuwe ontwikkelingen zijn zullen we die altijd delen via onze website, nieuwsbrief en sociale mediakanalen. Je kan ons ook bereiken op het nummer +32 (0)2 210 11 00 of via info@kvs.be.

Dit zijn alle voorstellingen waarvoor je op dit moment tickets kan boeken. 

Cookies
KVS maakt gebruik van cookies. Omdat wij jouw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek aan onze websites willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij deze gebruiken.
Lees onze privacyverklaring