KVS

SECTORMEETING RICHTING EEN APARTHEID VRIJE ZONE 

Op 15 mei verzamelen diverse cultuurorganisaties in KVS BOX BAR voor het sectorevent, georganiseerd door de organisatie Towards Apartheid Free Zones i.s.m. KVS, in solidariteit met het Palestijnse volk.

 

 

In navolging van het inzetten op apartheid vrije zones willen we samenkomen om onze inspanningen verder te versterken, de impact die we creërden en samen blijven creëren evalueren, en onderzoeken hoe de collega’s omgaan met het (groeiende) potentieel tot artistieke (auto-)censuur. Hoe kunnen we artiesten ondersteunen die impact ondervinden van het conflict? Hoe kan je als culturele organisatie nog verder ‘desinvesteren’? We willen brainstormen over een sectorwijde artistieke actie (denk aan de Gaza Monologen). De datum voor dit event is niet lukraak gekozen: op 15 mei herdenken we 76 jaar NAKBA. Vervoeg ons van 12:00 tot 16:00 in KVS. Wil je erbij zijn? Vul dan dit formulier in.

PROGRAMMA 

  • 12:00 – 13:00 Deuren open voor soep en expo
  • 13:00 – 14:00 panelgesprek over de sectorsolidariteit en onderlinge ondersteuning, met Ann Overbergh (Kunstenpunt), Agnes De Maeseneir (dramaturg, Victoria Deluxe), Guy Gupens (KANAL- Centre Pompidou), Barend Claessens en Isabelle Vanbrabant als moderator
  • 14:00 – 14:30 artistieke interventies
  • 14:30 – 16:00 brainstorm en gesprekken in kleinere groepjes
  • 16:00 artistieke interventies