Publiekswerking

Ook naast het podium beweegt er vanalles in KVS. Onze publiekswerking zorgt voor extra omkadering van de voorstellingen, voor individuele bezoekers, scholen en groepen. Daarnaast werken ze projecten uit waarin we de hand reiken naar Brussel en haar inwoners. Meer info? Neem contact op met Delphine Somers of Awoulath Alougbin

BX Brussels

BX is een warme voetbalclub die, vanuit de maatschappelijke Brusselse realiteit, kinderen en jongeren uitdaagt om hun passie en talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Voor BX is het een uitdaging om de jongeren met hun stad in verbinding te brengen. Daarom werken ze samen met organisaties zoals KVS om jongeren warm te maken voor cultuur. 

Dag van de Dans

Dag van de Dans betekent in heel Vlaanderen en Brussel genieten van voorstellingen, try-outs, dansfilms, workshops en (dans)interventies in de publieke ruimte. Deze dag werd in het leven geroepen om de verbindende kracht van dans te benadrukken. En om het talent dat in Brussel en Vlaanderen leeft, extra in de kijker te zetten, net voor de jaarlijkse International Dance Day (op 29 april). Dans laat ons toe elkaar te ontmoeten voorbij de taal en kan mensen, culturen en kunstvormen samenbrengen.

Rise Up

Het interactieve poëzieproject Rise Up begon met een vraag naar aanleiding van de eerste verjaardag van de aanslagen in Brussel: kan poëzie iets betekenen om het gebeurde met elkaar te bespreken, om samen te helen? Na een traject van pre-workshops in verschillende wijken, organisaties en verenigingen, komen deelnemers van allerlei slag en stand een weekend lang samen voor een meertalige poëzieworkshop, onder begeleiding van een artiest. De resultaten kan je komen beluisteren in een slotmoment in KVS.

SLOW - Slam Our World

KVS wil de razend interessante artistieke onderstroom van de straat naar het podium brengen. Daartoe koppelt SLOW – SLam Our World – urban woordkunst aan theater. Elke SLOW-sessie herbergen we een andere internationale gast. Na een residentie in Brussel van enkele weken deelt die artiest het KVS-podium met lokale kunstenaars, in een even heldhaftige als kwetsbare poging om de kleurrijke, veelzijdige ziel van de stad in verzen te vatten.

Pass à l'acte 

Met dit scholenproject willen we theater binnenloodsen in de wereld van jongeren. We geven hen de kans om met de klas een voorstelling bij te wonen en die ook in klasverband verder te bespreken en het thema uit te diepen. Daarnaast krijgen de leerlingen workshops rond theater op school. Zo laten we hen van dichtbij kennismaken met cultuur en de vele mogelijkheden die Brussel biedt op dat vlak.

Applaus

PROGRAMMA VOOR INDIVIDUELE BEZOEKERS

Studeer je Nederlands en heb je zin om een voorstelling te bezoeken? KVS, Kunstenfestivaldesarts, Bronks en Beursschouwburg bieden een toegankelijk kader voor anderstaligen en organiseren op maat gratis inleidingen of nagesprekken in eenvoudig Nederlands.

1. Nadine Baboy - Désintégration Culturelle
De voorstelling – geschreven, gecreëerd en gechoreografeerd door Nadine Baboy – stelt identiteit, erfgoed en cultureel lidmaatschap in een kosmopolitische samenleving in vraag.
@KVS BOX
Za 23.11.2019, 20:30, dans/theater, NL/FR/EN gesproken
Inleiding in eenvoudig Nederlands.


2. SKaGeN, De Roovers & De Nieuwe Tijd - SMOKE 
Een moderne versie van het boek Smoke van Paul Auster met zes acteurs en een minimalistisch decor.
@KVS BOX
Vr 20.12.2019 & Za 21.12.2019, 20u30, Theater, NL gesproken, boventiteling FR
Inleiding in eenvoudig Nederlands.

WORKSHOPS VOOR GROEPEN

Je werkt met mensen die Nederlands als nieuwe taal leren én zin hebben om Brussel op een artistieke manier te leren kennen? KVS organiseert gratis creatieve oefenkansen op maat voor groepen.

KVS i.s.m. Kaaitheater, Bronks, Kunstenfestivaldesarts & Beursschouwburg