KVS

Avila & KVS: film en theater klikken in elkaar

KVS en Avila slaan opnieuw de handen ineen voor een kruisbestuiving tussen theater en film. Dit keer bijten we de spits af met Mindblowers 2023: Power, dat we koppelen aan de film Jeanne Dielman van iconische Belgische filmmaakster Chantal Akerman. 

Avila koppelt, in samenwerking met KVS, film aan theater en omgekeerd. Enkele voorstellingen die op de KVS-bühne passeren, krijgen op Avila een filmisch weerwoord, al dan niet in contrast met of ter aanvulling op het stuk. Wie een ticket koopt voor deze voorstellingen, krijgt via de servicemail of een voucher met qr-code gratis een unieke link om de gekoppelde film te bekijken op www.avilafilm.be. Move over Netflix en Streamz, hallo Avila! 

Jeanne Dielman, een jonge weduwe, leeft samen met haar zoon Sylvain volgens een onwrikbare routine: terwijl de jongen op school zit, onderhoudt ze het appartement, kookt, doet klusjes en ’s middags ontvangt ze klanten. Dan gebeurt er iets dat haar ordelijke leven grondig dooreengooit. Deze film vestigde de internationale reputatie van Chantal Akerman.