KVS

Boekpresentatie Seule l'imagination peut nous sauver

Een half jaar voor de verkiezingen zetten we Cultuur op de agenda! Dat is hoognodig, zo vindt artistiek leider Michael De Cock. En daarom schreef hij een boek. En dát boek werd nu ook naar het Frans vertaald. Op maandag 4 december nodigen wij je dan ook van harte uit om de voorstelling van de franstalige versie bij te wonen in Théâtre National in de Salle Jacques Huisman, om 20u00. 

Seule l'imagination peut nous sauver is een picareske vertelling die je als roadmovie meeneemt van Tomorrowland naar de coulissen van de KVS en van het Louvre tot aan de andere kant van de wereld. Van een muurschildering in Sansepolcro die de wereld redde tot een murales in Santiago die de gruwel herdenkt om haar voor altijd ritueel te bezweren. Met verhalen over Prince, Nand Buyl, Adam Driver, Jan Fabre, Anne Teresa de Keersmaeker en talrijke artiesten die een rol speelden in het leven en werk van Michael De Cock.

In dit wervelende boek schrijft Michael De Cock de demonen van zich af, neemt de lezer mee op de vleugels van de passie voor de kunst en doet de titel nu en dan alle eer aan. Een zinderende ode aan de verbeelding.


Schrijf nu gratis in voor de boekpresentatie