KVS
© Alejandro Jiminez

POUR

Daina Ashbee
vr 26.10.2018 en za 27.10.2018
26.10.2018
en
27.10.2018
 • 26.10.2018
  20:30 - 21:30
  KVS, Brussels
  KVS BOX
 • 27.10.2018
  20:30 - 21:30
  KVS, Brussels
  KVS BOX

Pour is een werk dat de kwetsbaarheid en kracht van vrouwen onderzoekt, en de pijn blootlegt die ze in hun lichaam opslaan temidden van een samenleving die hen niet ondersteunt. Net als bij haar vorige creaties maakt Daina Ashbee een donker stuk dat de toeschouwer confronteert. Voor de eerste keer schijnen er nu ook lagen van vreugde en viering doorheen de spanningsboog van haar performance.

Ashbee hoopt de energie in een ruimte te veranderen en wil zo haar verlangens om die ruimte in te nemen met haar lichaam vrij spel geven. Op die manier speelt ze met de opgelegde verwachtingen die haar zelfbeeld tijdens haar jeugd hebben vertroebeld, en daagt ze die ook uit.

Haar eigen menstruatiecyclus gebruikte ze als inspiratiebron doorheen de ontwikkeling van dit werk. De dappere uitvoering doorwaadt stadia van bevrijding, controle, pijn, schoonheid en loutering, in een intieme en kwetsbare dansperformance.

Met Pour toont KVS werk van een jonge, rijzende ster in de internationale dansscène. Daina Ashbee valt op door haar provocatief en grensverleggend werk. Volgens het Amerikaanse Dance Magazine was ze een van de '25 to watch’. En ook in het gerenommeerde Duitse TANZ magazine dook ze in 2017 op in de lijst van de meest beloftevolle artiesten. Daina toonde recent haar werk op de Biënnale van Venetië en op de Munich Dance Biennale.

© Alejandro Jiminez

Credits

CREATIE DAINA ASHBEE CHOREOGRAFIE & DECOR DAINA ASHBEE GEDANST DOOR PAIGE CULLEY LICHTONTWERP HUGO DALPHOND MUZIEK JEAN-FRANÇOIS BLOUIN UNDERSTUDY ÉMILIE MORIN EXTERNE BLIK ANDREW TAY & ANGELIQUE WILKIE TECHNISCHE LEIDING KARINE GAUTHIER TOURMANAGEMENT ARELI MORAN DANSERS IN REPETITIE 2015 - 2016 PAIGE CULLEY, STEPHANIE FROMENTIN, CLARA FUREY, ESTHER GAUDETTE, ÉMILIE MORIN DAINA ASHBEE IS EEN ASSOCIATE ARTIST AAN HET CENTRE DE CRÉATION O VERTIGO – CCOV. | DAINA ASHBEE PRODUCTIE DAINA ASHBEE UITVOEREND PRODUCENT CENTRE DE CRÉATION O VERTIGO PRODUCTIELEIDING ANDRÉ HOULE - CENTRE DE CRÉATION O VERTIGO ADMINISTRATIE VALERIE BUDDLE - CENTRE DE CRÉATION O VERTIGO COMMUNICATIE CHRISTEL DURAND - CENTRE DE CRÉATION O VERTIGO COORDINATIE GAÉTAN PARÉ - CENTRE DE CRÉATION O VERTIGO