KVS

Publiekswerking

Publiekswerking start vanuit een oprechte nieuwsgierigheid naar de verhalen en meningen van ons publiek, zowel zij die wekelijks langskomen als zij die nog nooit van KVS hoorden. We nemen een luisterende houding aan en onderzoeken waar de synergieën tussen onze eigen creaties en de noden, wensen en gevoeligheden van onze publieken liggen. Op die manier gaan we op zoek naar hoe van KVS een safer space te maken, waar ruimte is voor kwetsbaarheid en groei. We zijn ervan overtuigd dat je met je publiek een vertrouwensband kan opbouwen, die mettertijd dieper, genuanceerder en diverser kan worden.

Dit zijn mooie woorden, maar wat doen we concreet?

  • Rond onze eigen (co-)producties organiseren we inleidingen, nabesprekingen en Q&A’s met de makers. Raadpleeg de agenda of neem contact op met Gladys voor een meer op-maat-aanpak.
  • Daarnaast staan we in voor de occasionele screenings, concerten, conferenties en tentoonstellingen. Meer info in de agenda.
  • Rond bepaalde voorstellingen maken we educatieve dossiers. Idealiter te combineren met een bezoek aan KVS, maar zelfs naast de voorstelling blijven de aangesneden thema’s maatschappelijk relevant.
  • We verplaatsen ons ook tot in scholen. Kom je met je klas naar een voorstelling en had je graag een inleiding of nabespreking georganiseerd? Een workshop met artiesten? Contacteer Gladys voor meer info.
  • Als antwoord op de wensen van ons publiek, ontwikkelden we verschillende projecten rond theater, dans en poetry slam. Neem een kijkje en contacteer Gladys als je met concrete vragen zit.
  • Theater is meer dan wat er op de planken gebeurt. Misschien is een van onze rondleidingen wel iets voor jou en je groep?
  • De buurt rond KVS is fascinerend. We gaan graag het gesprek aan met onze buurtbewoners en dit resulteerde (onder meer) in de podcast De Kantelingen.

We blijven open voor suggesties en samenwerkingen. Je kan ons aanspreken in het Nederlands, Frans of Engels. Samen halen we de drempels die de toegang tot cultuur bemoeilijken, stuk voor stuk weg.

Meer info over