KVS

Toegankelijkheid

Taal & boventiteling

Brussel is de poort naar de wereld. Wij doen er alles aan om nieuwe en anderstalige publieken naar onze voorstellingen te leiden. We streven er naar om op termijn alle voorstellingen te boventitelen in 2 talen. Bij elke voorstelling wordt vermeld welke taal gesproken wordt en welke boventiteling voorzien is.

Personen met een auditieve beperking

Elke toeschouwer met een hoorapparaat kan gebruikmaken van de ringleiding in KVS BOL en KVS BOX. Ringleiding is een draadloos systeem voor hoorapparaten met een T-stand dat het scènegeluid versterkt en omgevingsgeluiden wegfiltert. Met dank aan Cera. 

Hulp nodig? Neem gerust contact op via tickets@kvs.be

Personen met beperkte mobiliteit

KVS BOX en KVS BOL zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Gelieve tickets telefonisch te reserveren en steeds te vermelden of je een gewone dan wel een elektrische rolstoel gebruikt en of je tijdens de voorstelling al dan niet in je rolstoel wenst plaats te nemen.

Vestiaire

In beide gebouwen zijn er lockers voorzien voor je jas, handtas of rugzak.

Plooifiets

Alle plooifietsen zijn welkom! Je kan ze veilig aan het onthaal achterlaten. Daar is altijd iemand aanwezig tot het einde van de voorstelling.

Luchtkwaliteit

Al onze zalen, kantoren en foyers beschikken over een up-to-date ventilatiesysteem. We gebruiken 100% verse, gefilterde buitenlucht. We gebruiken geen recuperatielucht. Dit betekent dat alle binnenlucht steeds voor 100% naar buiten wordt afgevoerd (via een warmtewisselaar wordt een deel van de warmte gerecupereerd). De CO2-concentratie blijft hierdoor beperkt. 

Onze luchtbehandeling- en verwarmingsinstallatie krijgt regelmatig onderhoud We staan in voor de goede werking van de installatie en bepalen tijdig de noodzakelijkheid van de reiniging. Een externe organisatie controleert jaarlijks de installaties, Dit zijn zowel de luchtbehandelingskasten, de luchtkanalen als de verwarmingsketels. Filters vernieuwen we om de 15 maanden.  Het ventilatiesysteem wordt intern dagelijks opgevolgd door onze infrastructuurbeheerder.

Gehoorbescherming

Indien voorstellingen luide passages bevatten, waarschuwen we hiervoor middels een bordje aan de ingang van de zaal. Daarbij voorzien we een schaal met per twee verpakte oordopjes. 

KVS voldoet aan de Vlaamse regelgeving betreffende het maximale geluidsniveau tijdens muzikaal versterkte evenementen. Het geluidsniveau mag de grens van 95dB(A)Laeq15min en 102dB(A)max niet overschrijden. Onze beide zalen zijn uitgerust met (10Eazy of Apex Hera) meetsystemen.

Foto's opnames, telefoon

Het is niet toegestaan om foto’s of opnames te maken tijdens een voorstelling. Mogen we je ook vragen om jouw telefoon op stil of vliegtuigstand te zetten? Zo geven we genânte situaties geen kans. 

Vragen & Suggesties

Heb je behoefte aan een voorziening waar wij nog niet aan hebben gedacht? Contacteer ons via tickets@kvs.be. Zo zorgen wij samen voor een open en toegankelijk huis.