KVS

Ali

GREY FILASTINE, WALID BEN SELIM, BRENT ARNOLD, RICARD SOLER MALLOL / DE MUNT & KVS
zo 21.04.2024 - za 27.04.2024
21.04.2024
-
27.04.2024

Niemand vlucht voor het plezier. Dit is het waargebeurde verhaal van Ali Abdi Omar. Ontsnappen aan de terreur in zijn thuisland Somalië kan maar op één manier: een trek via de dodelijke migratieroute van de Hoorn van Afrika naar het hart van Europa. Na twee jaar komt Ali aan in het station van Brussel- Zuid. Het is 2019. Hij is veertien.

Regisseur Ricard Soler Mallol, gekend voor zijn interculturele en interdisciplinaire aanpak, en percussionist en multimedia-artiest Grey Filastine verwerkten Ali’s migratietocht – illustratief voor zovelen die met de moed der wanhoop continenten en culturen doorkruisen – in een relevant operaproject voor drie zangers, zes dansers, een acteur en elf musici. Het libretto werd geschreven samen met de protagonist, terwijl de compositie zowel elektronica, de stem, analoge synthesizers als strijk-, blaas- en percussie-instrumenten inzet om het auditief landschap van Ali’s helletocht weer te geven.

Een creatie van de Munt die de steun geniet van het enoa-netwerk.

Extra

Er is een inleiding voorzien door musicoloog Frederic Delmotte, telkens 45 minuten voor aanvang (in het Nederlands en Frans). Wees welkom! 

Credits

MUZIKALE LEIDING / DIRECTION MUSICALE / MUSICAL DIRECTION Michiel Delanghe ARTISTIEK ADVIES & REGIE / CONSEIL ARTISTIQUE & MISE EN SCÈNE / ARTISTIC ADVICE & DIRECTION Ricard Soler Mallol DECOR & KOSTUUM / DÉCOR & COSTUMES / SET DESIGN & COSTUMES Marie Szersnovicz BELICHTING / ÉCLAIRAGES / LIGHT DESIGN Cube.bz DRAMATURGISCH ADVIES / CONSEIL DRAMATURGIQUE / DRAMATURGY ADVISOR Andréane Roy PRODUCTIE / PRODUCTION La Monnaie/De Munt COREALISATIE / CORÉALISATION / CO-REALISATION La Monnaie/De Munt, KVS MET DE STEUN VAN / AVEC LE SOUTIEN DE / WITH THE SUPPORT OF Enoa, Creative Europe