KVS
© Emilie Jacomet

Random Goodbyes 2022

Moya Michael, David Hernandez & Jin Xing Dance Theater
wo 07.02.2024 20:00 - 22:00
KVS, Brussels
KVS BOL
07.02.2024
20:00 - 22:00
Tickets

Iedereen draagt een verhaal onder zijn vel mee, even uniek en gevarieerd als een vingerafdruk. Wat ons verbindt en onze menselijkheid definieert, zijn de onvermijdelijke zaken: leven, liefde en de dood. 

Van de koning over de politicus tot de zakenman, bediende of wijze: achter elk gezicht in een publiek schuilt een verhaal, een verzameling van al hun hallo’s en vaarwel’s, en de mythes die ze worden. Wat ze doen en wat hen wordt aangedaan, willekeurig maar toch specifiek in alle intieme details, ieder geïsoleerd in zijn verlangen om erbij te horen.

Random Goodbyes is een samenwerking tussen Moya Michael, David Hernandez en Jin Xing Dance Theatre, die een raam opent naar een landschap vol kruisende levens en culturen. De samenwerking tussen de twee choreografen, op uitnodiging van het Jin Xing Dance Theatre, ving aan in de zomer voor de pandemie in Shanghai in 2019. Doordat de wereld de drie daaropvolgende jaren op slot ging, kon het stuk nog niet in première gaan. Nu duikt deze creatie terug op, ‘on the other side’ van deze globale crisis, als een beschouwing en een commentaar op alles wat plaatsgevonden heeft in een van de donkerste episodes uit de recente geschiedenis. De cast is een mix van Chinese en lokale performers en een verzameling van zowel persoonlijke als gemeenschappelijke verhalen.