KVS

Lundi en coulisses

Les lundis en coulisses en Belgique
ma 19.02.2024 14:00 - 18:00
KVS, Brussels
KVS TOP
19.02.2024
14:00 - 18:00
Voorbij

De coulissen zijn de plaats waar een acteur of actrice wacht tot het moment gekomen is om het podium te betreden ... Maar op maandag is er tijd voor ontspanning! Bij deze gelegenheid kunnen acteurs en actrices, maar ook iedereen die van theater houdt, de scène eens van een andere kant bekijken, en zich laten verrassen door nieuwe stukken die worden voorgelezen. 

Je ontdekt er dat de spontane, maar ongebruikelijke manier waarop de teksten vanuit de coulissen worden voorgedragen, even boeiend is voor wie voorleest, als voor wie luistert. De keuze van de stukken wordt bij elke sessie gemaakt door een professionele theatermaker, schrijver, uitgever of vertaler die zijn liefde wil delen voor toneelteksten van vandaag, waar ze ook vandaan komen.

Les lundis en coulisse is een informele ontmoetingsplaats voor het ontdekken van hedendaagse dramatische teksten die de favoriet zijn van een gast. De rollen van de toneelstukken worden tijdens de sessie verdeeld over degenen die zich willen wagen aan een ontdekkingslezing hardop, terwijl anderen luisteren.

Credits

COPRODUCTIE / COPRODUCTION le KVS, ARTS2 – École Supérieure des Arts, La montagne magique, la SACD, Le Rideau, La Roseraie, Le Royal Festival de Spa, le Théâtre des Martyrs, le Théâtre National Wallonie-Bruxelles, le Théâtre Varia, Le Vilar et le Centre d’études théâtrales de l’UCLouvain IN SAMENWERKING MET / EN COLLABORATION AVEC / IN COLLABORATION WITH le Centre des Écritures Dramatiques Wallonie-Bruxelles, Aires Libres et Mars – Mons arts de la scène