KVS

Boekvoorstelling Alleen verbeelding kan ons redden

Michael De Cock / Lannoo
Over de kracht van kunst
vr 26.05.2023 20:00
KVS, Brussels
KVS BOL
26.05.2023
20:00
Voorbij

Een jaar voor de verkiezingen zetten we Cultuur op de agenda! Dat is hoognodig, zo vindt artistiek leider Michael De Cock. En daarom schreef hij een boek.

Het nieuwste boek van Michael De Cock Alleen verbeelding kan ons redden is een picareske vertelling die je als roadmovie meeneemt van Tomorrowland naar de coulissen van de KVS en van het Louvre tot aan de andere kant van de wereld. Van een muurschildering in Sansepolcro die de wereld redde tot een murales in Santiago die de gruwel herdenkt om haar voor altijd ritueel te bezweren. Met verhalen over Prince, Nand Buyl, Adam Driver, Jan Fabre, Anne Teresa de Keersmaeker en talrijke artiesten die een rol speelden in het leven en werk van Michael De Cock.

In dit wervelende boek schrijft Michael De Cock de demonen van zich af, neemt de lezer mee op de vleugels van de passie voor de kunst en doet de titel nu en dan alle eer aan. Een zinderende ode aan de verbeelding.

Een jaar voor de verkiezingen zetten we cultuur op de agenda.

BOEKVOORSTELLING

Michael De Cock, Uitgeverij Lannoo en KVS nodigen u van harte uit op de boekvoorstelling van Alleen verbeelding kan ons redden op vrijdag 26 mei 2023 om 20u00 in de KVS BOL, Lakensestraat 146 te 1000 Brussel.

PROGRAMMA:

Inleiding door Maarten Van Steenbergen, Uitgeefdirecteur bij Uitgeverij Lannoo

Debat olv Aminata Demba met Michael De Cock, Tom Lanoye, Martha Balthazar, Joachim Pohlmann en Lisette Ma Neza.

Muziek door Alice Toen & Pitcho Womba Konga