KVS

Ballroom Dance Company in Concert

The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints
ma 05.06.2023 19:30 - 21:00
KVS, Brussels
KVS BOL
05.06.2023
19:30 - 21:00
Voorbij

De Ballroom Dance Company (BDC) van de Brigham Young University is een van de meest unieke en opmerkelijke universiteitsdansgezelschappen ter wereld. De voorstelling Ballroom Dance Company in Concert is een genot voor het publiek, met formatiedansen op het hoogste niveau, adembenemende spins en lifts, en een meeslepende choreografie die naadloos overgaat van romantische walsen op ritmische samba’s – dit alles in een eindeloze stroom glinsterende kostuums. 

Vernieuwende theatrale vormgeving geeft de traditionele ballroomdansen een verfrissende relevante flair, hetgeen toeschouwers van alle leeftijden in de ban houdt. Hoogtepunten van de voorstelling zijn de bekroonde, internationaal geprezen ballroom- en Latijns-Amerikaanse wedstrijdmedleys.

De BDC is het eerste Amerikaanse dansgezelschap dat ooit de prestigieuze British Formation Championships heeft gewonnen – en dat zelfs tien keer. De dansers hebben ook meegedaan aan de World Formation Championships en hebben elke keer topscores behaald in de United States National Formation Championships.

Het gezelschap heeft met gevarieerde voorstellingen met Latijns-Amerikaanse en internationale dansstijlen, zoals wals, samba, foxtrot en hustle, door Europa, het Midden-Oosten, het Zuid-Pacifische gebied, Oost-Azië en de Verenigde Staten getourd. Ze hebben ook opgetreden als gastartiesten bij ballroomdanswedstrijden in China, Oekraïne en Hongarije. En waar de Ballroom Dance Company ook optreedt, het publiek is altijd verrukt en betoverd.

Credits

MET / AVEC / WITH 32 dancers ARTISTIEKE LEIDING & CHOREOGRAFIE / DIRECTION ARTISTIQUE & CHORÉGRAPHIE / ARTISTIC DIRECTION & CHOREOGRAPHY Curt Holman GASTCHOREOGRAFEN / CHORÉGRAPHES INVITÉS / GUEST CHOREOGRAPHERS Eugene Katsevman, Maria Manusova, Andre & Natalie Paramonov, Marat Gimaev & Alina Baysuk