KVS
© Marcel Lennartz

BigMouth

Valentijn Dhaenens/ SKaGeN
vr 08.12.2023 20:30 - 21:45
KVS, Brussels
KVS BOX
08.12.2023
20:30 - 21:45
Voorbij

Wegens ziekte van één van de spelers kan SKaGeN haar nieuwste voorstelling Schaambot niet langer laten touren. De voorbije weken heeft het gezelschap alles ondernomen om een oplossing te vinden. 

SKaGeN en KVS willen u een waardig alternatief aanbieden. Voor de allerlaatste keer herneemt Valentijn Dhaenens BigMouth: een unieke kans, want deze legendarische voorstelling uit 2011 blijkt relevanter dan ooit.

SKaGeNs BigMouth bespeelt de massa met behulp van historische toespraken van wereldleiders, die aanstuurden op oorlog.  Valentijn Dhaenens brengt een ode aan 2500 jaar redevoeren. Met fragmenten uit bekende en minder bekende toespraken, toont hij dat de truken van de retoricafoor nauwelijks zijn veranderd. De preek, de oorlogsverklaring, het aarwel, het eindpleidooi, de overwinningsspeech, de grafrede… Wie zijn woorden goed kiest, kan van het zwakste argument het sterkste maken. De absolute waarheid bestaat niet.

Deze successolo van Valentijn Dhaenens is een technisch hoogstandje en speelde honderden malen, in 22 landen wereldwijd: van Helsinki tot New York, van Mumbai tot Hong Kong.

Gespeeld in de internationale versie, hoofdzakelijk Engels, met ondertitels in Frans en Nederlands.

Download het programmablaadje.

Credits

REGIE & PERFORMANCE / MISE EN SCÈNE ET PERFORMANCE/ DIRECTION & PERFORMANCE Valentijn Dhaenens LICHT & GELUIDSDESIGN / CONCEPTION LUMIÈRE & SONORE / LIGHT & SOUND DESIGN Jeroen Wuyts KOSTUUMONTWERP / CONCEPTION DES COSTUMES/ COSTUME DESIGN Barbara De Laere PRODUCTIE/ PRODUCTION with Richard Jordan Productions in association with STUK