KVS

Third Act

Mieke Struyve & Lotte Stoops / Peeping Tom
za 17.02.2024 18:00 - 19:20
KVS, Brussels
KVS BOL
17.02.2024
18:00 - 19:20
Voorbij

Third Act is een film van de Belgisch documentairemaaksters Mieke Struyve en Lotte Stoops over ouder worden, over verzorgen en over verzorgd worden. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van ouder wordende acteurs en lokale ouderen die performen met Peeping Tom. Het leven is een schouwtoneel, maar wat gebeurt er wanneer het doek gaat vallen?

De documentaire volgt de cultureel diverse theaterfamilie op tournee rond de wereld met de trilogie Vader, Moeder, Kind. Het thema van deze trilogie – ouder worden en familie – raakt ieders leven, waaronder dat van de acteurs zelf. In de film worden theatrale verhalen samengeweven met persoonlijke bijdragen.

Op elke stop van de internationale tournee doet Peeping Tom beroep op lokale ouderen om te figureren in de voorstellingen. Ze werden op voorhand aangezocht en krijgen een snelle inleiding in acteren voordat ze op het podium stappen, vaak voor het eerst in hun leven. Hun persoonlijke levens bieden een inzicht in ouder worden in hun land en creëert een dialoog met wat Peeping Tom toont in het theater.