KVS
© Stef Stessel

SMOKE

SKaGeN, De Roovers & De Nieuwe Tijd
vr 20.12.2019 en za 21.12.2019
20.12.2019
en
21.12.2019
 • 20.12.2019
  20:30
  KVS, Brussels
  KVS BOX
 • 21.12.2019
  20:30
  KVS, Brussels
  KVS BOX

SKaGeN, De Roovers en de Nieuwe Tijd slaan de handen in elkaar voor een eigentijdse versie van de Paul Auster klassieker Smoke. Zes acteurs, een knap maar oersimpel decor en een berg goesting om elkaar op het podium tegen te komen, beloven een spetterende voorstelling.

Een zwarte jongen verandert van identiteit en zoekt onderdak bij Paul, een aan lager wal geraakte romanschrijver. Deze jongen zoekt en vindt zijn natuurlijke vader, maar hoe moet het nu verder?

Paul stapt binnen bij Auggie, de eigenaar van de sigarenwinkel uit Brooklyn, New York. Al 14 jaar lang neemt Auggie elke dag een foto; op hetzelfde uur, voor zijn winkel. Hij nodigt Paul uit om door de fotomappen te bladeren. Ze zijn allemaal dezelfde concludeert hij. Dan ziet Paul zijn eigen vrouw op meerdere foto’s. Ook op de dag van haar dood. Sinds zijn vrouw op straat vermoord werd, krijgt Paul geen letter meer op papier, maar dat lijkt nu te gaan veranderen.

Het toeval heeft ook voor Auggie iets in petto. Zijn vrouw keert na jarenlange afwezigheid terug en vertelt hem dat ze samen een dochter hebben en dat die nu hulp nodig heeft …

Net als de rook van een sigaar, dartelt, draait en zweeft Smoke langsheen de levens van de verschillende personages, verbindt ze of hervindt ze en laat ze dan weer los, herboren door de zachte hand van het toeval.

Credits

TEKST / TEXTE / TEXT Paul Auster CONCEPT Mathijs F Scheepers MET / AVEC / WITH Mathijs F Scheepers, Robby Cleiren, Suzanne Grotenhuis, Luc Nuyens, Ikram Aoulad, Nick Renzo Garcia DECOR / SET DESIGN Stef Stessel KOSTUUM / COSTUME Barbara Delaere VERTALING FR / TRADUCTION FR / TRANSLATION FR Marie Van Puyvelde BOVENTITELING / SURTITRAGE / SURTITLING Tineke De Meyer ZAKELIJKE LEIDING / DIRECTEUR ADMINISTRATIF / BUSINESS MANAGER Korneel Hamers (SKaGeN), Sofie Vreys (DeRoovers), Johan Van Assche (DNT) PRODUCTIE / PRODUCTION SKaGeN, De Roovers, De Nieuwe Tijd & PerPodium MET STEUN VAN / AVEC LE SOUTIEN DE / WITH THE SUPPORT OF de Vlaamse Gemeenschap, Tax Shelter & PerPodium MET DANK AAN / MERCI À / THANKS TO DEStudio & Matterhorn