KVS
© Marcel Lennartz

Wie we zijn

Fien Leysen
do 27.02.2020 20:30 - 22:00
KVS, Brussels
KVS BOX
27.02.2020
20:30 - 22:00
Voorbij

Research wees uit dat 70% van de bevolking af en toe het noorden kwijt is, het gevoel heeft ergens niet thuis te horen, ergens geen recht op te hebben, een bedrieger te zijn, of niet de legitimiteit te hebben iets te zeggen. Dit komt steeds terug op de vraag wie we zijn, voor onszelf, maar ook naast anderen. In verhouding tot anderen. Tot de wereld. Tot waar we vandaan komen, waar we zijn, en waar we naartoe gaan.  

Een piloot. Een ruimtevaarder. Een grootvader. In Wie We Zijn probeert Fien Leysen een antwoord te vinden op de vraag die in de titel schuilt. Ze kijkt terug op waar ze vandaan komt, en gaat onder meer in gesprek met haar eigen grootvader die piloot was voor het Belgische leger. Hij vloog jarenlang met voedselpakketten naar derdewereldlanden, werd beschoten, en ook één keer gevangengenomen in Congo. In al zijn verhalen klinkt hij als een onbevreesde durfal, bijna een held uit de oorlogsfilms. Ondertussen is hij 83 jaar oud. Hoe kijkt hij terug op zijn leven en zichzelf? Waar zou hij vandaag voor willen vechten?

Op scène zullen audio, video en tekst elkaar afwisselen. Wie er verder te zien zal zijn of wat er nog op het podium kan gebeuren, zal afhangen van waar de inhoud zelf naartoe wil.

© Marcel Lennartz

Credits

TEKST, REGIE & SPEL / TEXTE, MISE EN SCÈNE & JEU / TEXT, DIRECTION & PERFORMANCE Fien Leysen DRAMATURGIE / DRAMATURGY Els Theunis FRANSE VERTALING / TRADUCTION FRANCAISE / FRENCH TRANSLATION Maryline Van Parys BOVENTITELING / SURTITRAGE / SURTITLING Els Theunis PRODUCTIE / PRODUCTION Het Nieuwstedelijk & Fien Leysen