KVS

RISE UP: POETIC MEMORIAL 2020

Gioia Kayaga / KVS
za 21.03.2020 18:00
KVS, Brussels
KVS BRAZZA
21.03.2020
18:00
Voorbij

Het interactieve poëzieproject Rise Up begon met een vraag, één jaar na de aanslagen in Brussel: kan poëzie iets betekenen om deze schokkende ervaring met elkaar te bespreken, om samen te helen? Het werd een verhaal van vele lagen waaraan we graag voortschrijven, jaar na jaar. Gedicht per gedicht bouwen we aan een Poetic Memorial waarin een veelvoud van stemmen weerklinkt. Poëzie – kwetsbaar en krachtig tegelijk – als middel tot dialoog tussen mensen die dezelfde stad delen, maar zelden echt met elkaar in contact komen.

 

Rise Up staat voor de veerkracht van een stad die versterkt wordt door ontmoetingen. Na een traject van pre-workshops in verschillende wijken, organisaties en verenigingen, komen deelnemers van allerlei slag en stand een weekend lang samen voor een meertalige poëzieworkshop. Dit jaar neemt slamdichteres Gioia Kayaga de leiding. De resultaten uit de workshops kan je komen beluisteren op 21 maart in het intieme kader van onze Brazza-Bar.

Gioia Kayaga – aka Joy – zag je misschien eerder op het podium van KVS tijdens We Orchestrate Words (met Brussels Jazz Orchestra) of SLOW#04 (met Rojo Cordova). Als slamdichteres heeft ze een mooi parcours afgelegd. In haar voorstelling Tram 25 volgt ze het spoor dat het hippe Elsene met de volksbuurten van Schaarbeek verbindt en schetst ze de menselijke mozaïek van de stad, met oog voor vergeten schoonheid en verborgen gebreken. In maart 2019 verscheen haar album L’art de la joie. Gioia Kayaga is ook bezielster van Slameke, een organisatie die open mics organiseert in heel Brussel.

© Tom Bruelemans

Credits

WORKSHOPS / ATELIERS Gioia Kayaga CONCEPT & DRAMATURGIE / CONCEPT & DRAMATURGY Kristin Rogghe PROJECTONTWIKKELING / DÉVELOPPEMENT DE PROJET / PROJECT DEVELOPMENT Sukina Douglas, Hajar Ibnouthen PUBLIEKSWERKING / MÉDIATION CULTURELLE / CULTURAL MEDIATION Delphine Somers PRODUCTIE / PRODUCTION KVS