KVS
© Karolina Maruszak

Ouragan

Ilyas Mettioui / Le Boreal
do 04.11.2021 en vr 05.11.2021
04.11.2021
en
05.11.2021
 • 04.11.2021
  20:30 - 21:50
  KVS, Brussels
  KVS BOX
 • 05.11.2021
  20:30 - 21:50
  KVS, Brussels
  KVS BOX

Waarschuwing: dit project had ook ZACHTHEID of GEWELD kunnen heten.

OURAGAN is het verhaal van een belachelijk slapeloze nacht, maar ook van een initiatie. Het verhaal van Abdeslam, een noedelbezorger op de fiets. Alleen in zijn appartement zinkt hij weg in de zetel, in de ranzige kussens, tussen de rook en duistere gedachten. Hij weet niet meer hoe laat het is. Niet belangrijk. Het appartement trilt met tussenpozen. Metrolijn in de buurt. Hij is dit gewoon. Een schuilplaats van nietsnutten. Stedelijke wereld. Op enkele kilometers van de Europese Raad. Zijn naam is nooit gemakkelijk geweest om te dragen. Sinds gisteren nog meer dan anders. Dat is wel eigenaardig, want Abdeslam in het Arabisch betekent “drager van vrede”. 

Dit stuk heet ORKAAN maar het had evengoed ZACHTHEID of GEWELD kunnen zijn. De Brusselaars van Le Boréal vatten met milde absurditeit en een verrassende vijfkoppige cast de ondraaglijke lichtheid van het bestaan in de urban jungle. 

Extra

04.11.2021 - Conference-performance « Le Monde ou Rien » : violences sociales & arts populaires - met David Méndez Yépez (economist van opleiding en schrijver-componist bij Chicos y Mendez) en Jérôme Van Ruychevelt (Esperanzah festival)

Credits

CONCEPT & REGIE / CONCEPT & MISE EN SCÈNE / CONCEPT & DIRECTION Ilyas Mettioui DRAMATURGIE / DRAMATURGY Zoe Janssens MET / AVEC / WITH Egon Di Mateo, Benoit Fasquelle, Ben Fury, Nganji Mutiri & David Scarpuzza MUZIEK / MUSIQUE / MUSIC Guillaume Istacee LICHTONTWERP / CREATION LUMIÈRE / LIGHTING DESIGN Christian François PROJECT / PROJET Boréal COPRODUCTIE / COPRODUCTION L'atelier 210 & Théâtre De Liège MET DE STEUN VAN / AVEC LE SOUTIEN DE / WITH THE SUPPORT OF KVS, du Théâtre Océan Nord, de L’Escaut, de la compagnie Thor, du BAMP- LookIN’OUT, de Shelterprod, de taxshelter.be, d’ING et du Tax-shelter du gouvernement fédéral belge