KVS

Lundi en coulisses

Les Lundis en coulisse en Belgique
ma 03.06.2019 14:00 - 18:00
KVS, Brussels
KVS BAR
03.06.2019
14:00 - 18:00
Voorbij

De coulissen zijn de plaats waar een acteur of actrice wacht tot het moment gekomen is om het podium te betreden ... Maar op maandag is er tijd voor ontspanning! Bij deze gelegenheid kunnen acteurs en actrices, maar ook iedereen die van theater houdt, de scène eens van een andere kant bekijken, en zich laten verrassen door nieuwe stukken die worden voorgelezen.

Je ontdekt er dat de spontane, maar ongebruikelijke manier waarop de teksten vanuit de coulissen worden voorgedragen, even boeiend is voor wie voorleest, als voor wie luistert. De keuze van de stukken wordt bij elke sessie gemaakt door een professionele theatermaker, schrijver, uitgever of vertaler die zijn liefde wil delen voor toneelteksten van vandaag, waar ze ook vandaan komen.

Centrale gast is Michael De Cock en hij kiest voor deze teksten:

  • LA FURIE van Grażyna Plebanek, vertaald uit het Pools door Cécile Bocianowski
  • LE DÉMANTÈLEMENT DES NAVIRES, FORÊTS VIERGES ET AUTRES PETITES CHOSES IMPERTINENTES van Pascale St-Onge (Québec)
  • AFROPEAN // HUMAN BEING van Sukina Douglas, vertaald uit het Engels door Isabelle Grynberg

GRATIS TOEGANG. Inschrijving gewenst, maar niet verplicht

Credits

Les lundis en coulisse en Belgique, une initiative de Silvia Berutti-Ronelt, en coproduction avec ARTS2 - Conservatoire Royal de Mons, l'Atelier Théâtre Jean Vilar et le Centre d'études théâtral de l'UCL à Louvain-la-Neuve, le KVS, le Rideau de Bruxelles, la SACD, le Théâtre Liège, le Théâtre des Martyrs, le Théâtre National Wallonie-Bruxelles et le Théâtre Varia. En partenariat avec le Centre d'Écritures Dramatiques - Wallonie Bruxelles.