KVS

MINDBLOWERS 2017

VUB & KVS
ma 25.09.2017 16:00
KVS, Brussels
KVS BOL
25.09.2017
16:00
Voorbij

Vanuit een gedeelde fascinatie en verantwoordelijkheid voor de stad gaan KVS en VUB intens samenwerken. De veelkleurige, meertalige stad is immers voor beide instellingen een uitdagend laboratorium, een bron voor verwondering, mededogen, kennis en ergernis. Samen zijn we ervan overtuigd dat verbinding het antwoord is voor de toekomst en dat de maatschappij van morgen niet wordt gecreëerd of opgebouwd vanuit het eigen groot gelijk.

Welk krachtiger signaal dan samen de aftrap van het academisch én cultureel jaar te geven? Dat doen we met MINDBLOWERS. Geen gezwollen speeches of hoogdravende lezingen. Neen. Korte, krachtige en urgente interventies op het kruispunt van kunst, cultuur en reflectie. Op het snijpunt van activisme, artivisme en academisme. Het thema voor deze eerste MINDBLOWERS is verzet. Een fijne keuze van binnen- en buitenlandse denkers en kunstenaars geeft zijn of haar visie op verzet. Wat betekent het vandaag? Wat heeft het betekend en wat kan het betekenen in onze toekomst?

Een middag die overgaat in een avond, en uitmondt in een feest. Vanaf 16:00 kan je in- en uitlopen om uitgedaagd, fris en scherp een nieuw academisch jaar én theaterseizoen in te zetten.

PROGRAMMA
16:00 – 17:00 (NL)
muziek door Junior Cesar en gasten
Rachida Lamrabet /KVS/
Karen Celis /VUB, activisme voor gelijkheid/
Pepijn Kennis /Toestand, ruimte voor activisme/

muziek door Junior Cesar en gasten

17:15 – 18:00 (NL)
Wim Vandekeybus /KVS, dans/
Michel Maus /VUB, kunst van eerlijke fiscaliteit/
Anissa Boujdaini /slam poet/
Wim Distelmans /VUB/

muziek door Junior Cesar en gasten

18:15 – 19:15 (FR & EN)
François Beukelaers /KVS/
Benjamin De Cleen /VUB, woorden als wapens/
Iman Lechkar /VUB, Sinbad als symbool voor verzet/
Sukina Douglas /KVS, Poetic Pilgrimage/

Receptie en afterparty in de foyer

De toegang is gratis voor studenten en personeelsleden van de VUB. We vragen wel om op voorhand in te schrijven, zodat we een voucher kunnen toesturen.

Credits

PRODUCTIE / PRODUCTION VUB & KVS