KVS
© Stef Depover

Kuzikiliza

Skinfama, ARSENAAL/LAZARUS & KVS
wo 16.01.2019 - za 02.03.2019
16.01.2019
-
02.03.2019

Kuzikiliza brengt drie zeer verschillende mannen op de planken die samen een toespraak willen houden. Voor hen steunt ideale communicatie, die ze tot doel stellen, op drie elementen: tekst, klank, en beweging. De mannen vullen elkaar aan: ze hebben elk één element als talent. Maar die verschillende talenten hebben ook hun schaduwzijde.

Kuzikiliza – “zich laten horen” in het Swahili – is een meertalige, interdisciplinaire voorstelling die communicatie en haar mechanismes doet wankelen. Het vertrekpunt van Pitcho Womba Konga was de toespraak van Patrice Lumumba bij de onafhankelijkheid van Congo op 13 juni 1960 – een speech die tot op vandaag actueel is. Want schuilt achter de onafhankelijkheid van een land niet de ontvoogding van een heel volk, en achter de ontvoogding van een volk niet de onafhankelijkheid van ieder mens? Hoe verzoenen we heden en verleden terwijl het dekolonisatieproces nog volop aan de gang is?

Credits

CONCEPT, CREATIE & PERFORMANCE PITCHO WOMBA KONGA COCREATIE & CO PERFORMANCE KARIM KALONJI & JOOST MAASKANT REGIE MIKE VAN ALFEN SCENOGRAFIE & LICHT STEF DEPOVER FIGURATIE MAJDA ACHAB, NAIMA AISSATI, FATIMA OURIAGHLI, CECILIA NTELO-WA-LEKO TECHNIEK ISABELLE SIMON, JASPER VANHALLE, DIETER LAMBRECHTS PRODUCTIE SKINFAMA, ARSENAAL/LAZARUS & KVS IN SAMENWERKING MET KULTUURFAKTORIJ MONTY, DE SCHOOL VAN GAASBEEK, PIANOFABRIEK|CITYLAB & MESTIZO ARTS FESTIVAL SPREIDING EN TOURMANAGEMENT SASKIA LIENARD MET DE STEUN VAN VGC BRUSSEL, DE PROVINCIE ANTWERPEN, HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST