KVS
© Pierre Grosbois

Lenz FR

Jacques Osinski
wo 23.01.2019 - vr 25.01.2019
23.01.2019
-
25.01.2019

Een man wandelt door de sneeuw en beklimt bergen. Hij nadert het dorp waar pastoor Oberlin woont. Eindelijk kan hij met iemand praten ... Zo begint Lenz, een intrigerende novelle geschreven door Georg Büchner, een jongeman van tweeëntwintig jaar oud, die een van de meest opvallende figuren van de Duitse literatuur zal worden. De novelle beschrijft de geestelijke neergang van Sturm und Drang-schrijver Jakob Lenz.

Johan Leysen brengt een krachtige en ingetogen monoloog, geregisseerd door Jacques Osinski. Hij staat alleen op het podium en belichaamt de beweging van het schrift. Achter hem worden beelden van een majestueuze natuur geprojecteerd, gefilmd door videokunstenaar Yann Chapotel. Lenz, een verhaal over woorden en waanzin. Een voorstelling die beklijft.

Deze voorstelling wordt niet boventiteld, maar Johan Leysen speelt ze ook in het Frans.

© Pierre Grosbois

Credits

VAN GEORG BÜCHNER VERTALING GEORGES-ARTHUR GOLDSCHMIDT, BERT SCHREURS REGIE JACQUES OSINSKI MET JOHAN LEYSEN VIDEO-ONTWERP YANN CHAPOTEL LICHT CATHERINE VERHEYDE DRAMATURGIE MARIE POTONET PRODUCTIE L'AURORE BORÉALE MET DE STEUN VAN NANTERRE-AMANDIERS, CENTRE DRAMATIQUE NATIONAL