KVS

Dancing Stories: Gelé.e.s sur le bout de la langue

Yassin Mrabtifi / Art2work
vr 05.06.2020 en za 06.06.2020
05.06.2020
en
06.06.2020
 • 05.06.2020
  20:30
  KVS, Brussels
  KVS BOX
 • 06.06.2020
  20:30
  KVS, Brussels
  KVS BOX

Een gestrande zeemeermin op een rots, een Braziliaans getint liedje, de vergezichten waar we zo van hielden voor we vertrokken, ... Gelé.e.s sur le bout de la langue (Bevroren op het puntje van de tong) bestaat uit verhalen en dromen van de mensen op het podium. Ze zijn tussen 22 en 30 jaar oud en de meesten hebben elkaar ontmoet tijdens enkele workshops rond persoonlijke ontwikkeling bij de vereniging Art2work.

Daar kruiste hun pad dat van choreograaf Yassin Mrabtifi, die onmiddellijk in de ban was van hun energie en persoonlijkheid. Samen beslisten ze dit avontuur verder te zetten: en zo ontstond Dancing Stories.

De wekelijkse creatieve workshops vormen een soort safe spaces waar de deelnemers spontaan kunnen delen wat ze willen en waar ze zoveel  mogen experimenteren als ze willen, zonder enig oordeel of dwang. Daarin schuilt ook de kracht van hun opzet, namelijk tegen de mainstream ingaan door van het podium een inclusieve ruimte te maken waar iedereen ruimte krijgt om te zijn wie hij is.

Samen geven de deelnemers op het podium – vol moed en durf – uiting aan hun tegenslagen, overwinningen en verlangens, in geïmproviseerde dans, zang en gesprekken.

In Gelé.e.s sur le bout de la langue delen zij met jou deze collectieve creatie waaraan ze al meer dan een jaar werken. In een voorstelling die de groep perfect weerspiegelt: vrij, sprankelend, overweldigend en inspirerend.

Credits

MET / AVEC / WITH Binta FK, Dries Van Overstraeten, Hugo Bortolozzi, Iago Ramone, Joula Malki, Rachida Soufiane, Sara, Zoé Vanden Bossche MIUZIEK / MUSIQUE / MUSIC Toniguitou Morelenbaum REGIE / MISE EN SCÈNE / DIRECTION Yassin Mrabtifi DRAMATURGIE / DRAMATURGY Hanna El Fakir PRODUCTIE / PRODUCTION Art2work RESIDENTIES / RÉSIDENCES / RESIDENCIES Ultima Vez, KVS