KVS
© Danny Willems

Op een bankje, op een dag

Maaike Neuville & Roy Aernouts / KVS
ma 05.10.2020 - za 11.06.2022
05.10.2020
-
11.06.2022

Een vrouw en een man ontmoeten elkaar op een bankje. Ze hebben 20 jaar geleden, als bloedbroeders, afgesproken om elkaar hier terug te zien. Ondertussen zijn hun levens voorbijgevlogen. Wat delen ze nog steeds?

Slagen ze erin om de vergankelijkheid van het leven te vieren? Om elkaar niet los te laten maar ook niet vast te houden? Hun weerzien confronteert hen met hun twijfels, frustraties en verlangens-ondanks-alles.

Op een bankje, op een dag is een tekst voor twee spelers, geschreven door Maaike Neuville voor Maaike Neuville en Roy Aernouts. Zij zijn geen vreemden voor elkaar en speelden reeds samen in Maaike Neuville's theaterstuk Twee mensen praten...misschien (2010). Tien jaar later wagen ze zich aan het tweede deel van deze trilogie over de liefde. Deze keer proberen de protagonisten op slinkse wijze hun respectievelijke bindings- en verlatingsangst te omzeilen door af te spreken om elkaar twintig jaar niet te zien.

De voorstelling onderzoekt op licht-absurdistische wijze of het mogelijk is voor de mens om waarlijk vrij te zijn en toch in relatie te treden met een ander. Elke avond, op het idyllische achterplein van de schouwburg, laten Maaike en Roy zich door andere muzikanten omringen. Zij zorgen voor een muzikale rode draad die elke voorstelling opnieuw met een onvoorziene soundtrack verrijkt.

Credits

VAN & MET / DE & AVEC / BY & WITH Maaike Neuville & Roy Aernouts TEKST / TEXTE / TEXT Maaike Neuville EEN LIED / UNE CHANSON / A SONG Roy Aernouts MUZIKANTEN / MUSICIENS / MUSICIANS Jason Dousselaere (KVS), Jonas De Meester (Aalst), Gregory Frateur (OLT) LICHTONTWERP / CONCEPTION LUMIÈRE / LIGHT DESIGN Bas Devos PRODUCTIE / PRODUCTION KVS PRODUCTIELEIDING / DIRECTEUR DE PRODUCTION / PRODUCTION DIRECTOR Miek Scheers TECHNIEK / TECHNIQUE Gert Van Hyfte (geluid/son/sound), Mohamed Sultan (licht/lumières/lighting) BOVENTITELING / SURTITRAGE / SURTITLING Inge Floré VERTALING / TRADUCTION / TRANSLATION Anne Vanderschueren (FR), Trevor Perri (EN) SPREIDING & TOURMANAGEMENT / DISTRIBUTION & DIRECTRICE DE TOURNÉE / DISTRIBUTION & TOUR DIRECTION Saskia Liénard