KVS

MINDBLOWERS 2020

VUB & KVS
di 13.10.2020
13.10.2020
 • 13.10.2020
  18:00 - 21:00
  KVS, Brussels
  Achterplein BOL
 • 13.10.2020
  -
  30.06.2021
  Vanaf 18:00
  FREE LIVESTREAM VIA 247.KVS.BE
  Thuis, Earth
  Online

Wetenschappers en kunstenaars zijn de visionairen van de samenleving. Zij steken hun nek uit. Om die stem en hartenklop een podium te geven, riepen KVS en de Vrije Universiteit Brussel (VUB) Mindblowers in het leven. Verwacht je aan performances op het kruispunt van kunst, cultuur en reflectie. 

Mindblowers wordt dit jaar geopend door Benjamin Dalle, Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media. 

Deze vierde editie, met als hoofdthema ’schoonheid' is nog bijzonderder dan alle voorgaande. Daar zitten deze vreemde tijden voor veel tussen. Wat is schoonheid, wat vinden we mooi, en hoe kan ze ons leven beïnvloeden en beter maken? De tuin van Eden van Thierry Boutemy, en de stelling van Pythagoras op piano door Jean Paul Van Bendegem, het zijn maar twee hoogtepunten uit deze niet te missen editie. 

Niet alleen gaat alles door op het achterplein van KVS, nog meer dan anders zullen academici en kunstenaars de grenzen van hun werk opzoeken en het publiek uitdagen. Proeven, ruiken, horen en kijken….. alle zintuigen worden geprikkeld. 


Sprekers / kunstenaars

 • Professor Ilse Smolders, expert in drugs en farmacologie, voert je mee naar de wereld van het esthetische brein, de schoonheid, het plezier en de kunst.
 • Professor agogische wetenschappen Free De Backer en kunstenaar-onderzoeker Peter de Cupere dompelen je onder in de verborgen schoonheid van de reukzin.
 • Graficus en posterontwerper Amira Daoudi legt uit wat schoonheid voor haar betekent en hoe het haar leven bepaalt. 
 • Filosoof en Professor Laurent de Sutter gaat met kunstenaar Koen Vanmechelen in gesprek over het politieke, het vreemde, de (post) coronamaatschappij,…
 • Danser en choreograaf Yassin Mrabtifi onderzoekt de schoonheid van het dansende lichaam versus de stad. 
 • Niemand minder dan professor Jean Paul Van Bendegem zal de de geheimen van de stelling van Pythgoras komen ontrafelen… op piano. 
 • Nationaal kampioen slam poetry Lisette Ma Neza rijmt moeilijke onderwerpen met poëtische oplossingen.

Voor de gelegenheid wordt het achterplein aangekleed door Brussels en wereldvermaard bloemenkunstenaar Thierry Boutemy. Uitzonderlijk voor Mindblowers maakt hij een installatie met bomen en bloemen op het achterplein, die een week lang te bewonderen zal zijn. Brussels patissier Jean-Charles Zaquine (Maison Zack) zal speciaal voor Mindblowers gebakjes maken die het publiek de schoonheid via de smaak willen doen ervaren. 

Credits

Lisette Ma Neza

Thierry Boutemy

Ilse Smolders

Free De Backer & Peter de Cupere

Jean Charles Zaquine (Maison Zack)

Amira Daoudi

Laurent de Sutter & Koen Vanmechelen

Yassin Mrabtifi

Jean Paul Vanbendegem

Credits

PRODUCTIE / PRODUCTION VUB & KVS MET DE STEUN VAN / AVEC LE SOUTIEN DE / WITH THE SUPPORT OF Leefmilieu Brussel, deMensnu, Innoviris, Crosstalks & weKONEKT