KVS
© Jean-Pierre Stoop

Here After

Wim Vandekeybus / Ultima Vez
ma 07.12.2020 20:00 - do 31.12.2020 21:00
Thuis, Earth
Online
07.12.2020
-
31.12.2020
Vanaf 20:00
Voorbij

Here After is een cinematografische adaptatie van de podiumcreatie Puur (2005) van regisseur, choreograaf en filmmaker Wim Vandekeybus.

Here After is een montage van de trashy maar bloedmooie Super8-beelden die het leven van een ondergrondse gemeenschap tonen (en als kortfilm in de voorstelling Puur te zien waren) en later opgenomen Super16-beelden, gedraaid op locatie in Oye-Plage en de filmstudio. In deze nieuwe opnames wordt gedanst op de snijdende muziektonen van Fausto Romitelli en David Eugene Edwards/Woven Hand. Geïnspireerd op oude (bijbelse) mythes rond de moord op onschuldigen en met teksten van de Nederlandse auteur P.F. Thomése, vertelt Here After - door middel van flashbacks - het verhaal van een geïsoleerde gemeenschap waar, onder impuls van een machtswellustige dictator, een kindermoord plaatsvindt. In de gedanste scènes zien we de personages hun herinneringen herbeleven in het hiernamaals ; alsof hun gevoelens en trauma’s behouden werden in het geheugen van het lichaam.

Een verhaal over de mens die doodt uit angst zijn macht te verliezen; over leven in afzondering en de vervreemding van de buitenwereld; over verlies en de afschuwelijke pijn die dat met zich brengt, over de angst voor het onbekende; over schuld en onschuld...