KVS
© Braem

MINDBLOWERS 2018: Ode aan de verbeelding

VUB & KVS
ma 08.10.2018 18:00 - 21:00
KVS, Brussels
KVS BOX
08.10.2018
18:00 - 21:00
Voorbij

Voor het tweede jaar op rij trappen KVS en VUB samen het academisch én cultureel jaar op gang. Met MINDBLOWERS geen gezwollen speeches of hoogdravende lezingen. Neen. Korte, krachtige interventies op het kruispunt van kunst, cultuur, onderzoek en reflectie. Op het snijpunt van activisme, artivisme en academisme.

 

ODE AAN DE VERBEELDING
De tweede editie van MINDBLOWERS wordt een ode aan de verbeelding. Academici en kunstenaars werken beiden vanuit nieuwsgierigheid, verwondering, vrijheid, creativiteit en kritisch denken. Pas wanneer je het ondenkbare denkt, inbeeldt en verbeeldt, kunnen wetenschap en kunst nieuwe horizonten creëren.

Verwacht je aan mindblowing inzichten en performances van hoogleraar Mireille Hildebrandt, choreografe Moya Michael, muzikante en zangeres Ana Naqe, cultuurfilosoof en agoog Pieter Meurs, onzichtbaarheidsingenieur Vincent Ginis, theatermaker en zanger Pieter en Johannes Genard, theatermaker Pitcho Womba Konga, Emilie Grégoire en Jad Zeitouni (studiekring vrij onderzoek), filmmaker Ellen Vermeulen en ingenieur-architect Niels De Temmerman. Daarna kan je je hoofd weer leegmaken op de afterparty met Open Bar en Silent Disco.

Beleef dit en nog veel meer op maandag 8 oktober. Vanaf 18:00 blazen we de spinnenwebben van de zomer uit je hoofd, zodat je fris en scherp het nieuwe academiejaar én theaterseizoen kan invliegen.