KVS
© Danny Willems

Drarrie in de nacht

Jr.cE.sA.r (Junior Mthombeni, Cesar Janssens & Fikry El Azzouzi) / KVS
di 12.03.2019 - ma 01.04.2019
12.03.2019
-
01.04.2019

Vraag niet wat een Drarrie is – vraag liever wie Drarrie zijn. Vier gasten dagen de nacht uit, maar die blijft onverstoorbaar. De nacht laat niet met zich sollen. Hij wacht geduldig af en slaat op het juiste moment meedogenloos toe. 

Junior Mthombeni, Fikry El Azzouzi en Cesar Janssens van het gezelschap Jr.cE.sA.r zijn binnen KVS oude bekenden na Malcolm X. Het stuk werd laaiend enthousiast onthaald door publiek en pers en als ‘historisch’ bestempeld. Nu kiest het trio ervoor Drarrie in de nacht, El Azzouzi’s succesroman, te theatraliseren. De schrijver won de Arkprijs van het Vrije Woord voor de roman, die vertaald naar het Duits als Wir da draußen hoge toppen scheert. En die je trouwens sinds 2018 in het Spaans in de boekenrekken van Buenos Aires kan vinden (wayoow!).

De formule voor Drarrie in de nacht is getest en goedgekeurd. Verwacht je aan hiphop; verwacht je aan slam poëzie. De beats komen op de scène tot leven, en de talen vloeien in overvloed. Hoofdpersonage Ayoub – vertolkt door niemand minder dan de schrijver zelf – en kompanen dwalen door de stad en loodsen je de nacht in, doorheen de eenzaamheid en het verdriet, doorheen de woede en de angst. Ze hebben niets of niemand, hooguit elkaar om op te vertrouwen en op terug te vallen.

Onderdeel van

Credits

TEKST FIKRY EL AZZOUZI REGIE JUNIOR MTHOMBENI MUZIEK CESAR JANSSENS VAN & MET FIKRY EL AZZOUZI, CESAR JANSSENS, SAID BOUMAZOUGHE, RASHIF EL KAOUI, TOM VAN LANDUYT, JUNIOR AKWETY DRAMATURGIE GERARDO SALINAS SCENOGRAFIE EUGENIO SZWARCER DECOR & INSTRUMENTEN KVS ATELIER, CESAR JANSSENS, RALF NONN GELUIDSONTWERP STEVEN LORIE KOSTUUMS HEIDI EHRHART, CATHERINE VAN BREE, NANCY COLMAN VIDEO EUGENIO SZWARCER LICHTONTWERP DIMITRI STUYVEN TONEELMEESTER JEAN SCHOLS PRODUCTIELEIDING NADIA EL MAHI PRODUCTIE-ASSISTENTIE NIELS VAN UDEN REGIE-ASSISTENTIE & BOVENTITELING INGE FLORÉ VERTALERS TREVOR PERRI, ANNE VANDERSCHUEREN MET BIJZONDERE DANK AAN KRINGWINKEL HAGELAND PRODUCTIE KVS COPRODUCTIE BEHOUD DE BEGEERTE GEREALISEERD MET DE STEUN VAN DE TAXSHELTER VAN DE BELGISCHE FEDERALE OVERHEID