KVS
© Danny Willems

Jonathan (testevenement)

Bruno Vanden Broecke & Valentijn Dhaenens / KVS
wo 28.04.2021 - za 08.05.2021
28.04.2021
-
08.05.2021

KVS wil met deze testreeks grenzen verleggen en nieuw onderzoek verrichten in volledige transparantie en samenwerking met overheid, virologen en verschillende professionele partners. Elke voorstelling zal onder strikte maatregelen plaatsvinden en alle protocollen respecteren om de veiligheid van het publiek te garanderen. Zo wil KVS de maatschappelijke nood aan veilige, georganiseerde events helpen inlossen.

Wat hebben we jullie gemist! Na maanden zonder voorstellingen, kijken we ernaar uit om jullie terug te mogen ontvangen in onze KVS BOL. Zonder negatief effect op het theoretisch besmettingsrisico. 

Met de steun van Brussel-Stad en in samenwerking met professionele partners organiseren we vanaf 28 april testvoorstellingen. In een gecontroleerde omgeving, met chirurgische mondmaskers die wij voorzien, een zittend publiek en na een negatieve sneltest kan je zo genieten van de theatervoorstelling Jonathan van Bruno Vanden Broecke & Valentijn Dhaenens. 

Waarom doen wij dit? KVS wenst de luchtkwaliteit in de zaal te meten, met een live publiek aanwezig, om het theoretische besmettingsrisico tijdens een theatervoorstelling bloot te leggen. Blijkt dit erg laag, dan hebben we een argument in handen om theatervoorstellingen snel weer te laten doorgaan zonder voorafgaande corona sneltests, en zonder al te strenge publieksbeperkingen. Publiek testen voorafgaand aan een voorstelling is dus zéker niet het nieuwe normaal.

Door vrijwillig deel te nemen aan dit testevenement help je ons en de volledige cultuursector om snel en op een veilige manier terug de deuren wagenwijd open te zetten voor publiek. Bij het inschrijven kies je het tijdslot van de sneltest, de voorstelling zelf start stipt om 20u. Wat houdt je deelname precies in? Dat lees je hier.

Over de voorstelling

Jonathan is de naam van een palliatieve zorgrobot, ontworpen door een Artificial Intelligence-team, dat Jonathan versneld in roulatie bracht op het moment dat Covid de woonzorgcentra plotseling in een lockdown plaatste. Zo konden enkele ouderen alsnog de juiste zorg toegediend krijgen, zonder angst voor besmetting.

De voorstelling speelt zich af in KVS BOL, waar botsingen plaatsvinden tussen liefde en vergiffenis, vernieling en vernieuwing. Maar er vindt ook iets magisch plaats: het overlijden van Claudine – moeder, behorende tot de soort homo sapiens en getroffen door Corona – luidt de geboorte in van Jonathan, haar toegewijde, kunstmatig intelligente verzorger.

Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens heten je welkom in hun iemandsland. Deze twee KVS-gezichten slaan voor Jonathan de handen in elkaar. Samen stonden ze 20 jaar geleden mee aan het doopvont van theatergezelschap SKaGeN; nu staan ze voor het eerst met z’n tweetjes op scène, met een nagelnieuwe, eigen creatie.

Credits

TEKST & SPEL / TEXTE & JEU / TEXT & PLAY Bruno Vanden Broecke & Valentijn Dhaenens STEM VAN CLAUDINE / LA VOIX DE CLAUDINE / VOICE OF CLAUDINE Gilda De Bal GELUID / SON / SOUND Bram Moriau LICHT / LUMIÈRES / LIGHTING Geert Drobé KOSTUUM / COSTUME Heidi Ehrhart VERTALING / TRADUCTION / TRANSLATION Anne Vanderschueren (FR), Trevor Perri (EN) BOVENTITELING / SURTITRAGE / SURTITLING Inge Floré PRODUCTIELEIDING / DIRECTEUR DE PRODUCTION / PRODUCTION DIRECTOR Lieven Symaeys SPREIDING & TOURMANAGEMENT / DISTRIBUTION & DIRECTRICE DE TOURNÉE / DISTRIBUTION & TOUR DIRECTION Saskia Liénard PRODUCTIE / PRODUCTION KVS MET DANK AAN / MERCI À / THANKS TO Jonathan Berte, Lut Boets, Peter De Graef, Janne Desmet, Paul Van Hove, Bart Voet, Hazel Dhaenens, Bas Vanden Broecke, Jan Eelen, Sanne Nuyens, Evie Lefebvre, Michael De Cock, Lieven Scheire, Het Geluidshuis & Raven Ruëll