KVS
© Julien Lambert

Amor

Michèle Anne De Mey & Jaco Van Dormael / Astragales asbl & KVS
wo 13.03.2019 en do 14.03.2019
13.03.2019
en
14.03.2019
 • 13.03.2019
  20:00 - 21:20
  KVS, Brussels
  KVS BOL
 • 14.03.2019
  20:00 - 21:20
  KVS, Brussels
  KVS BOL

Als gevolg van een thermische schok van -30° tijdens een wintertournee in Canada belandt danseres en choreografe Michèle Anne De Mey in de luchthaven van Toronto plots in een coma waaruit ze pas later zal ontwaken.

Deze ‘bijna-doodervaring’, want dat is de wetenschappelijke benaming van het fenomeen, roept in haar onderbewuste een krachtig visioen van licht en warmte op, die haar meest intieme verwanten in een overweldigende vlaag van liefde verenigt.

Aan de andere kant van de spiegel - van het leven, van de dood? - is Lewis Caroll niet veraf, net als de existentiële en metafysische vragen van Alice in een land dat ons verbaast en in vraag stelt. Een spiegelraam met de afmetingen van het doek, mogelijk een veranda, vormt het scherm waaruit de scène van de droom en de verbeelding verrijst. Dat gebeurt via beelden van landschappen en de natuurelementen, gefilmd door Julien Lambert en Giacinto Caponio en benadrukt door de muziek die de oevers van de duisternis evoceert naar het beeld van de ‘klaagzangen’ van koningin Dido van Purcell.

Ze suggereert ook de fijne lijn tussen de doodsstrijd en de dood in een wanordelijk no man’s land vol absurditeit en nonsens.

Na de complexe en succesvolle uitwerking van een digitale ‘nanodans’ in Kiss & Cry en Cold Blood gaat het koppel Jaco Van Dormael en Michèle Anne De Mey voort op zijn elan door te experimenteren met een nieuwe toneeltaal.

Credits

EEN VOORSTELLING VAN MICHÈLE ANNE DE MEY & JACO VAN DORMAEL SOLO PERFORMANCE MICHÈLE ANNE DE MEY REGIE JACO VAN DORMAEL CHOREOGRAFIE MICHÈLE ANNE DE MEY ASSISTENT CHOREOGRAFIE, REGIE & REGELING LEVITATIE FATOU TRAORÉ SCENOGRAFIE SYLVIE OLIVÉ ISM AURÉLIE BORREMANS LICHTONTWERP NICOLAS OLIVIER VIDEO-ONTWERP GIACINTO CAPONIO GELUIDONTWERP BORIS CEKEVDA KOSTUUMONTWERP NICOLE MORIS ALGEMENE LEIDING, PARTNER LEVITATIE & ONTWERP BEWEGENDE OBJECTEN RALF NONN ASSISTENT SCENOGRAFIE AURÉLIE BORREMANS REGIE LICHT AURORE LEDUC REGIE VIDEO GWENAEL LAROCHE REGIE GELUID BORIS CEKEVDA & BENJAMIN DANDOY STAGIAIRE SCENOGRAFIE KENIA RAPHAËL GEFILMDE BEELDEN JULIEN LAMBERT CAMERA ASSISTENTEN ADRIEN LEGRAND & JULIETTE VAN DORMAEL MET VERSCHIJNING VAN LUC DE MEY & JACQUI BECKFORD TONEELMEESTER ISABEL SCHECK TECHNISCH DIRECTEUR ASTRAGALES THOMAS DOBRUSZKÈS UITVOERING KOSTUUMS NICOLE MORIS, NATHALIE WILLEMS & PAULINE ASCHOFF (STAGIAIRE / INTERNE) DECORBOUW ATELIERS DU THÉÂTRE NATIONAL WALLONIE-BRUXELLES UITVOERING PATINA VALÉRIE PERIN UITVOERING ONTWERP « MAGIE NOUVELLE »CIE 14:20 IN SAMENWERKING MET BERNARD PAINCHAULT, MARCO BATAILLE-TESTU & ROBIN MILLY GEDELEGEERDE PRODUCTIE ASTRAGALES ASBL / HÉLÈNE DUBOIS PRODUCTIE-ASSISTENT MANON FAURE PRODUCTIE ASTRAGALES ASBL / CRÉATION STUDIO THÉÂTRE NATIONAL WALLONIE-BRUXELLES COPRODUCTIE LE THÉÂTRE DE NAMUR - MARS MONS ARTS DE LA SCÈNE – CANADIAN STAGE (TORONTO) - CHARLEROI DANSES CENTRE CHORÉGRAPHIQUE DE LA COMMUNAUTÉ FRANÇAISE PARTNER KVS MET DE STEUN VAN LA FÉDÉRATION WALLONIE BRUXELLES & DE TAXSHELTER VAN DE BELGISCHE FEDERALE OVERHEID