KVS

Nouveau procès Mawda : quels enjeux?

Présence et Action Culturelles
do 23.09.2021 18:00 - 19:30
KVS, Brussels
KVS BRAZZA
23.09.2021
18:00 - 19:30
Voorbij

Ontmoeting / debat over straffeloosheid van de politie door Présence et Action Culturelles

Op donderdag 30 september 2021 vindt voor het Hof van Beroep van Bergen een nieuw proces plaats in de zaak Mawda. De politieagent die het schot loste dat het kleine meisje doodde, ging namelijk in beroep.
 
Dit proces zal rond de politieambtenaar draaien en, bij uitbreiding, rond het politieoptreden en hun verantwoordelijkheid in deze dramatische zaak.
 
Om deze kwesties te begrijpen en beter te doorgronden, stelt het Justice4Mawda-collectief een ontmoeting-debat voor met enerzijds actoren die bij deze zaak betrokken zijn en anderzijds bronpersonen die de context van deze zaak verduidelijken.
 
Het toeval wil dat we op 30 september in première gaan met de voorstelling Mawda, dat betekent tederheid van Marie-Aurore d'Awans en Pauline Beugnies in première gaat. Dit is een kans om het stuk met het team te bespreken...
 
Deze bijeenkomst zal worden opgenomen in het kader van Jours Heureux, de podcast van de beweging Présence et Action Culturelles. Interactie met de sprekers is mogelijk en wordt aangemoedigd.

Extra

Dit evenement wordt door een externe partner georganiseerd en is in het Frans!

Het aantal plaatsen is beperkt. Verplichte gratis inschrijving via dit formulier.