KVS
© Olivier Charlet

Rise Up: Poetic Memorial 2022

Marie Darah / KVS
do 31.03.2022 18:30 - 19:30
Brussel, Brussel
Muntpunt
31.03.2022
18:30 - 19:30
Voorbij

Het interactieve poëzieproject Rise Up begon met een vraag, één jaar na de aanslagen in Brussel: kan poëzie iets betekenen om deze schokkende ervaring met elkaar te bespreken, om samen te helen? Het werd een verhaal van vele lagen waaraan we graag voortschrijven, jaar na jaar. Gedicht per gedicht bouwen we aan een Poetic Memorial waarin een veelvoud van stemmen weerklinkt. Poëzie – kwetsbaar en krachtig tegelijk – als middel tot dialoog tussen mensen die dezelfde stad delen, maar zelden echt met elkaar in contact komen.

Rise Up staat voor de veerkracht van een stad die versterkt wordt door ontmoetingen. Na een traject van pre-workshops in verschillende wijken, organisaties en verenigingen, komen deelnemers van allerlei slag en stand een weekend lang samen voor een meertalige poëzieworkshop. Dit jaar neemt slam talent Marie Darah de leiding. De resultaten uit de workshops kan je komen beluisteren op 31 maart in een intiem kader.

Marie Darah is een rijzende ster aan het Brusselse slamfirmament. Tijdens de vorige editie van Rise Up coachte die de deelnemers reeds naar het podium toe. Marie is een multidisciplinaire artiest die zingt, acteert, schrijft, slamt en genderfluïde en vegan is. Die bracht bij Maelström een boekje uit met de titel Depuis que tu n’as pas tiré, balancerend tussen vehaal en slam. In hun artistieke activiteiten stelt Marie geregeld de noties van ruimdenkendheid en gelijkheid in vraag om zo tot een nieuw evenwicht te komen en zichzelf een weg te banen in het leven, om tot het besef te komen dat die zich pal op een rondpunt van intersectionaliteit bevindt.

© Olivier Charlet

Credits

CONCEPT & DRAMATURGIE / CONCEPT & DRAMATURGY Kristin Rogghe PUBLIEKSWERKING / MÉDIATION CULTURELLE / CULTURAL MEDIATION Delphine Somers PRODUCTIE / PRODUCTION KVS