KVS
© Koen Broos

De Vloed / De Vlucht

SKaGeN
di 26.04.2022 en wo 27.04.2022
26.04.2022
en
27.04.2022
 • 26.04.2022
  07:00
  KVS, Brussels
  KVS BOL
 • 27.04.2022
  20:00 - 22:30
  KVS, Brussels
  KVS BOL

Clara van den Broek speelt eerst een vrouw en dan een man in twee monologen, geschreven door Paul Verrept. Het eerste deel heet De Vloed, het tweede deel De Vlucht.

De Vloed speelt zich af aan zee. In een huis met zicht op zee woont een verliefd paar, een man en een vrouw. Ze hebben hun leven mooi ingericht: een prachtige omgeving, tijd voor elkaar, tijd voor zichzelf. Maar op een ochtend liggen er aangespoelde lichamen op het strand, eerst enkele volwassenen, dan een kind. Terwijl hij er alles aan doet om zijn leven zo onverstoord mogelijk verder te kunnen leiden, raakt zij steeds verder aangetast. De eens zo aangename stilte tussen hen wordt nu een afgrond van onbegrip. Had ze het kind nog kunnen redden, vraagt ze zich af, als hij haar maar had geholpen? Of is de waarheid dat ze laf is, zoekt ze in hem een excuus om niet te moeten handelen? Ze wil in elk geval dat hij weggaat.

In De Vlucht is de man aan het woord over wie we in het eerste deel zo veel hebben gehoord. We volgen nu zijn perspectief. Hij vertrekt uit een harmonieus, schijnbaar perfect leven. Wat hem drijft, is onduidelijk. Is er iets veranderd bij de vrouw met wie hij samenleefde? Is hijzelf veranderd? Welke invloed had het drama dat zich afspeelde op het strand vlakbij hun huis? Hij heeft een paar ontmoetingen in een ouderwets hotel in een bijna verlaten dorp. Stilaan groeit het besef dat de wereld om hem heen niet meer dezelfde is. Vindt hij daarin de kiem van een nieuw begin?

Twee aparte vertellingen die tegelijkertijd een estafette zijn binnen een groter verhaal. Niets is ooit definitief verteld, het hangt er maar van af van waar je kijkt...

Credits

VAN & MET / DE & AVEC / BY & WITHClara van den Broek TEKST & COACHING/ TEXTE & COACHING / TEXT & COACHING Paul Verrept, Tekst naar 'Brandingen', uitgeverij Koppernik, september 2021 KOSTUUMS / COSTUMES Barbara De Laere PRODUCTIELEIDING / DIRECTEUR DE PRODUCTION / PRODUCTION DIRECTOR Tineke De Meyer, Dominika Kruszewska TECHNIEK, LICHT & KLANK / TECHNIQUE, LUMIÈRES & SON / TECHNIQUE, LIGHTING & SOUND Eric Engels ZAKELIJK LEIDER & COÖRDINATIE / DIRECTEUR ADMINISTRATIF & COORDINATION / GENERAL MANAGER & COORDINATION Korneel Hamers PRODUCTIE / PRODUCTION SKaGeN ism DEStudio, Perpodium MET DE STEUN VAN / AVEC LE SOUTIEN DE / WITH THE SUPPORT OF De Vlaamse Gemeenschap & Literatuur Vlaanderen - Perpodium & Taxshelter Vlaanderen