KVS

Mutilados

Luis Guenel & Ébana Garin (CL)
PRÓXIMAMENTE 2021
ma 22.11.2021 20:00 - 21:00
KVS, Brussels
KVS BOL
22.11.2021
20:00 - 21:00
Voorbij

Mutilados is een interdisciplinaire ervaring, ontwikkeld op basis van de getuigenissen en verhalen van zij die hun zicht deels of volledig verloren zijn door het toedoen van de politie tijdens het sociale tumult in Chili in 2019.

De makers willen op het podium de verhalen en ervaringen brengen van zij die geen recht hebben om mee te beslissen, zij die samen een onzuivere politieke beweging vormen, zonder hiërarchie, met de macht om de grenzen tussen het publieke en het private, het politieke en het sociale, te ontwrichten.

Het stuk stelt zich de vragen: hoe kunnen we onze lichamen bevrijden van de gecontamineerde elementen die de kapitalistische maatschappij ons opgedrongen heeft? Hoe kunnen we hen terug voorzien van hun inherente, specifieke en vergeten menselijkheid? Want het zijn diezelfde lichamen die elke dag wanhopig vechten om te overleven. Ze dromen van een kans op waardigheid, en ze richten zich op aan de frontlinie om te strijden, omdat ze niets te verliezen hebben, omdat ze al niets hadden om mee te beginnen.

Het publiek zal de work in progress versie van deze performance bijwonen en een nagesprek met de artiesten.

Luis Guenel Soto is regisseur en cultureel curator. Naast zijn rol als artistiek leider van het theatergezelschap Teatro Niño Proletario, ontpopte hij zich ook als regisseur. Hij focust zich binnen zijn uniek artistiek discours voornamelijk op de thema’s identiteit, territorium en geheugen. Guenel creëerde acht eigen producties, die werden getoond in heel Chili, Zuid-Amerika en Europa. Als cultureel curator, richtte hij in 2007 mee het performance festival Cielos del Infinito op in Chileens Patagonië.

Ébana Garin is een actrice, regisseur, filmmaker en yoga lerares. Cuerpo Indisciplinado (Undisciplined Body) is haar eigen onderzoeksproject waarvan ze mede-oprichter en leider is. Binnen deze groep ontwikkelt ze een scenische en performatieve onderzoekslijn rond het lichaam en de relaties die het aangaat binnen een sociale, politiek en intieme context. Ze werkte reeds voor theater en circusgezelschappen als actrice, trapeziste en danseres. Daarnaast is ze filmmaker en acteerde ze in verschillende tv- en cinemaprojecten. Momenteel co-regisseert ze het collectief CUERPO SUR met Luis Guenel.

Credits

DIRECTION Ébana Garín Coronel, Luis Guenel MUSIC COMPOSITION Damián Noguera SCENOGRAPHY Ricardo Romero

Mutilados est une production du Belluard Bollwerk réalisée grâce à un Encouragement du Canton de Fribourg à la Culture ainsi qu’à un soutien du Pour-cent culturel Migros à l’appel à projets 2020. Avec le soutien de KVS Belgium, Goethe Institut Chile, DAS Theatre Netherlands, Theatre National Wallonie Bruxelles, partenaires de résidence. Avec le soutien du Colectivo Cuerpo Sur