KVS
© Daily Dolores

SMALLWAR

Skagen
vr 12.10.2018 - zo 14.10.2018
12.10.2018
-
14.10.2018

 Na een onwaarschijnlijk internationaal parcours, brengt KVS-gezicht Valentijn Dhaenens bij wijze van slottournee de SKaGeN monologen DeGroteMond en DeKleineOorlog samen op één avond. Samen of apart te boeken.

In SKaGeNs DeGroteMond wordt met behulp van historische toespraken van wereldleiders de massa bespeeld, die zo aanstuurden op oorlog. DeKleineOorlog brengt de keerzijde van de medaille. Want wat zijn de gevolgen van die opzwepende woorden voor de gewone mens in de straat? Wat met de mensen die de daad bij het woord (moeten) voegen? Valentijn Dhaenens neemt terug het woord en zoomt in op een veldhospitaal tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een cynische verpleegster, een deserteur, een op- en afrijdende ambulancier, een verslagen dokter-chirurg … Ze brengen allemaal hun eerlijke verhaal.

Credits

Valentijn Dhaenens

Credits

 CONCEPT & SPEL VALENTIJN DHAENENS LICHT- & GELUIDSONTWERP JEROEN WUYTS KOSTUUMONTWERP BARBARA DE LAERE ZAKELIJK LEIDER KORNEEL HAMERS TOURMANAGEMENT SASKIA LIENARD BOVENTITELING TINEKE DE MEYER VERTALING NADINE MALFAIT (EN), MARIE VAN PUYVELDE (FR) PRODUCTIE SKAGEN, RICHARD JORDAN PRODUCTIONS, THEATRE ROYAL PLYMOUTH, STUK LEUVEN, DE TIJD, VILLANELLA & DESTUDIO