KVS
© Michiel Devijver

A in the role of B, when C didn't make it

Ehsan Hemat / Moussem
vr 24.02.2023 en za 25.02.2023
24.02.2023
en
25.02.2023
 • 24.02.2023
  20:30 - 21:30
  KVS, Brussels
  KVS BOX
 • 25.02.2023
  20:30 - 21:30
  KVS, Brussels
  KVS BOX

Met A in the role of B, when C didn’t make it, bedacht choreograaf, performer en theatermaker Ehsan Hemat een concept waarin verschillende generaties elkaar ontmoeten op scène. 

Hij nodigt onder andere zijn oom Asghar uit: een klassiek geschoolde acteur uit Iran die, als zeventiger, een heel andere tijdsgeest representeert dan zijn neef die nu in België woont en werkt. Zo wordt de productie een spiegeling in de tijd – van evoluties versus tradities binnen de kunsten - , maar ook in het leven tout court.

A in the role of B, when C didn’t make it legt een verborgen netwerk aan relaties tussen de performers op het podium bloot. Wanneer het viertal op scène probeert de historische en professionele gevolgen van hun onderlinge connecties in kaart te brengen, stoten ze op een diepgewortelde disconnectie. Aan de hand van omzwervingen door het Iraanse theaterlandschap delen de mannen – een danser, een acteur, een schrijver en een regisseur – samen het podium: dat houdt hen samen, ondanks alle disconnecties.

Update: Door de actuele situatie in Iran hebben de spelers pas 2 weken later dan voorzien Teheran kunnen verlaten. Daardoor heeft de productie vertraging opgelopen en kunnen we geen Nederlandse en Franse boventiteling aanbieden - in tegenstelling tot wat eerder werd aangekondigd. A in the role of B when C didn’t make it zal gespeeld worden in het Engels en Farsi en wordt boventiteld in het Engels.

Extra

Op vrijdag 24 februari om 19.30 uur geeft Amin Zamani in het Engels een lezing over de geschiedenis, de ontwikkeling en de actualiteit van het hedendaags theater in Iran.

Credits

PRODUCTIE / PRODUCTION Moussem Nomadic Arts Centre COPRODUCTIE / COPRODUCTION KVS, C-Takt, NTGent IN SAMENWERKING MET / EN COLLABORATION AVEC / IN COLLABORATION WITH Co-laBo ONTWIKKELD MET DE STEUN VAN / DÉVELOPPÉ AVEC LE SOUTIEN DE / DEVELOPED WI TH THE SUPPORT OF laGeste CONCEPT & REGIE / CONCEPT & MISE EN SCÈNE / CONCEPT & DIRECTION Ehsan Hemat IN SAMENWERKING MET / EN COLLABORATION AVEC / IN COLLABORATION WITH Keyvan Sarreshteh, Ali Asghar Dashti, Asghar Hemmat PERFORMANCE / INTERPRÉTATION Ehsan Hemat, Ali Asghar Dashti, Keyvan Sarreshteh, Asghar Hemmat VIDEO / VIDÉO Julie De Clercq LICHTONTWERP / CONCEPTION LUMIÈRE / LIGHTING DESIGN Marco Bertozzi GELUID / SON / SOUND Roeland Luyten