KVS

Supra - A feast

Nino Haratischwili
europalia georgia
di 14.11.2023 19:00 - 20:30
KVS, Brussels
KVS BOL
14.11.2023
19:00 - 20:30
Voorbij

Nino Haratischwili, bekende auteur (van o.a. Het achtste leven (voor Brilka)) en regisseur, nodigt je uit om plaats te nemen aan haar supra in KVS. Een supra? Dat is een traditionele Georgische feesttafel, die er een centrale plek heeft in het sociale leven. Georgisch eten, wijn en het veelstemmige lied spelen er een belangrijke rol.

De supra is grotendeels ontstaan binnen een mannelijke, patriarchale traditie – hoewel vrouwen steeds bezongen werden om hun schoonheid en kookkunst. Haratischwili wil deze traditie, samen met jou, graag vanuit een vrouwelijk perspectief verkennen. Vier vrouwelijke Georgische muzikanten en drie actrices schuiven mee aan tafel. Ze eten, drinken en zingen, vertellen verhalen van vrouwen en trekken bestaande structuren in twijfel. Schuif aan en leer de supra vanuit vrouwelijk gezichtspunt kennen.

Download het programmablaadje

Supra - A feast

Nino Haratischwili (1983, Tbilisi) is auteur, toneelschrijver en regisseur. Ze is thuis in twee talen, schrijft sinds haar twaalfde zowel in het Duits als in het Georgisch. Haar grote familie-epos Het achtste leven (voor Brilka) is in maar liefst 25 talen uitgegeven en werd overladen met belangrijke literatuurprijzen. Haar roman De kat en de generaal prijkte in 2019 eveneens op de shortlist van de Deutscher Buchpreis. Ze studeerde filmregie in Tbilisi en theaterregie in Hamburg en schreef zo’n 20 theaterstukken.

KVS en europalia georgia brengen haar theaterwerk voor het eerst naar België. Phaedra in Flames, haar recentste creatie, ging in de herfst van 2022 in première in het Royal District Theatre in Tbilisi, en werd intussen ook in Duitsland geënsceneerd bij het Berliner Ensemble, in een regie van Nanouk Leopold. Wij brengen de originele versie, door Haratischwili geschreven en geregisseerd, met Georgische acteurs. Phaedra in Flames is het eerste deel van een trilogie over sterke vrouwen in de mythologie.

Credits

TEKST & REGIE / TEXTE & MISE EN SCÈNE / TEXT & DIRECTION Nino Haratischwili CAST Laina Schwarz (Germany), Sara Deroo (België), Nata Murvanidze (Georgië) ZANG / CHANT / SINGING Nukri Kapanadze, Keti Klimiashvili ZANG / CHANT / SINGING & PIANO Nino Guliashvili  ZANG / CHANT / SINGING & GITAAR/ GUITARE / GUITAR Nino Tskitishvili BÜHNE & VIDEO Julia B. Nowikowa HERCREATIE / RETRAVAIL / RECREATION & CO-PRODUCTION Europalia Georgia, DE SINGEL Antwerp, KVS Brussel, Amare Den Haag
MET DE STEUN VAN | AVEC LE SUPPORT DE | WITH THE SUPPORT OF The German Embassy, Belgium and The national wine agency, Georgia