KVS

Kijk, lees en luister

Nieuws

Vlaemsch

Sidi Larbi Cherkaoui en Hans Op de Beeck nemen een duik in de Vlaamse identiteit en hoe die zich vandaag verhoudt tot gisteren én morgen. Wat houdt ‘Vlaams zijn’ trouwens in? Wie kan daarop een antwoord formuleren? We vroegen het Sidi Larbi Cherkaoui.

Lees verder
Nieuws

Mawda, dat betekent tederheid, op 11 januari in De Toots Sessies op Canvas

Stem op dinsdag 11 januari je tv op Canvas af voor De Toots Sessies, want die dag deelt de ploeg van Mawda, dat betekent tederheid, enkele fragmenten uit de voorstelling. Gun jezelf een eerste inkijk in deze beklijvende creatie en zak alsnog naar Bergen of Brussel (Le Rideau) af om de voorstelling live mee te maken. 

Lees verder
Nieuws

Bovary zes nominaties op de MIFF Awards

Prachtig nieuws uit Milaan voor Carme Portaceli, Michael De Cock en Jaco Van Dormael: ze blijken voor hun teletheaterstuk Bovary niet één of twee, maar zes (!) nominaties te hebben ontvangen voor de MIFF (Milan International Film Festival) Awards. 

Lees verder
Nieuws

Ons verrassend voorjaar, grote namen en heeeel veeeel kaartjes

Op de prachtige cover van het KVS-magazine van het voorjaar prijkt slam poet, dichter en zangeres Lisette Ma Neza. Lisette is één van de talenten die je aan het werk kan zien in ons barstensvolle culturele voorjaar. Maar er is nog zoveel meer. 

Lees verder
Nieuws

Aller/Retour naar de cinema

De pandemie bleek hét moment voor Dorothée Vanden Berghe om met Michaels scenario van Aller/Retour aan de slag te gaan en deze roadmovie over een bijzondere vriendschap in België en Spanje in te blikken. KVS coproduceert én een zestal KVS-medewerkers springt mee op de kar: zij worden ingeschakeld in de filmcrew. Binnenkort in de bioscoop!

Lees verder
Nieuws

Parcours Mawda

In de nacht van 16 op 17 mei 2018 kwam de tweejarige Mawda om door een politiekogel. Al ruim twee jaar lang verzamelen theatermaakster-actrice Marie-Aurore d’Awans en filmmaakster-journaliste Pauline Beugnies, samen met KVS-dramaturge Kristin Rogghe, materiaal uit de werkelijkheid en zijn ze in dialoog met Mawda’s ouders om hierover een voorstelling te schrijven. Daarnaast kan je 2 conferenties, een expo en een concert bijwonen. 

Lees verder
van 5