KVS

Kijk, lees en luister

Nieuws

Dag prachtige Caroline

Op vrijdag 5 augustus overleed voormalig VUB-rector Caroline Pauwels. Caroline was een voorvechter van wetenschap, humanisme en cultuur en een prachtig voorbeeld voor ons allen. Michael De Cock, artistiek leider van KVS en goede vriend van Caroline, sprak op Radio 1 zijn bewondering voor haar uit. 

Lees verder
Nieuws

Allo Apéro: nu mét dj-set

In navolging van het overheidsadvies om tijdig te hydrateren bij hoge temperaturen, presenteren wij opnieuw Allo Apéro in onze zomerbar De Servante. Elke donderdag en vrijdag in augustus serveren wij apéro en kroketjes in overvloed. En op donderdag maken we het extra gezellig mét dj-set. 

Lees verder
Nieuws

Ter nagedachtenis van Franz Marijnen 1943-2022

We zullen je ons herinneren als grootmeester en theatervernieuwer. Onze gedachten gaan uit naar je nabestaanden en iedereen die jou liefhad. 

Lees verder
Nieuws

Eremedaille voor KVS

Wat een eer! Op 15 juni kregen we de eremedaille in de Orde van Isabella la Catolica uitgereikt door de Spaanse Ambassade. Deze onderscheiding is een erkenning voor personen en instellingen die actief een intense relatie onderhouden tussen België en Spanje op artistiek, wetenschappelijk of academisch vlak. Stadsdramaturg Gerardo Salinas ging de prijs persoonlijk ophalen.

Lees verder
Nieuws

Vijf KVS-gezichten op TheaterFestival

Niet alleen prijken er viér voorstellingen van KVS-gezichten in de TheaterFestival-selectie, niemand minder dan Moya Michael zal het festival openen met de State of the Union. Junior Mthombeni zal zijn weergaloze Vaderlandloos opnieuw brengen en Seppe Baeyens valt, samen met co-creators Martha Balthazar en Yassin Mrabtifi, in de prijzen voor het bruisende Birds. Lisette Ma Neza toont er Some girls want to go to Europe en Valentijn Dhaenens is er te zien met het vernuftige Het Gezin Van Paemel. 

Lees verder
Nieuws

Pass à l'acte

In het kader van het transversaal project Pass à l’Acte slaan vijf Brusselse kunstinstellingen de handen in elkaar met vijf klassen uit vier verschillende scholen. Dankzij dit traject dat het hele schooljaar 2021-22 liep, krijgen meer dan zeventig leerlingen de tools om hedendaagse kunstcreaties én zichzelf in vraag te stellen, elkaar te leren kennen en zowaar hun eigen kleine productie op poten te zetten. Die komen ze aan elkaar voorstellen op dinsdag 3 mei in de zalen van de KVS. Wij kijken er al naar uit!

Lees verder