Kijk, lees en luister

Nieuws

EULAT 4 Culture Belgium – Cooperative culture and creativity to face global challenges

On 1 June 2022, at the Royal Flemish Theatre (KVS), a wide range of policy makers, cultural managers, artists, creators, "artivists" and interested public will discuss the potential of cooperative arts and culture as a force to address global challenges and drive positive change.

Lees verder
Nieuws

Opportunities - Een ander verhaal van en over migratie

Hoe over migratie gesproken werd, gaat niet over een humanitair antwoord op gedwongen ontheemding en migratie, maar enkel over het grenzenbeleid. OPPORTUNITIES wil vluchtelingen en migranten zelf een stem geven, via hun verhalen.

Lees verder
Nieuws

Pass à l'acte

In het kader van het transversaal project Pass à l’Acte slaan vijf Brusselse kunstinstellingen de handen in elkaar met vijf klassen uit vier verschillende scholen. Dankzij dit traject dat het hele schooljaar 2021-22 liep, krijgen meer dan zeventig leerlingen de tools om hedendaagse kunstcreaties én zichzelf in vraag te stellen, elkaar te leren kennen en zowaar hun eigen kleine productie op poten te zetten. Die komen ze aan elkaar voorstellen op dinsdag 3 mei in de zalen van de KVS. Wij kijken er al naar uit!

Lees verder
Nieuws

Kunstenfestivaldesarts op bezoek

Gedurende drie weken nodigt Kunstenfestivaldesarts artiesten van over de hele wereld en België uit om op meer dan 30 locaties in en rond Brussel de grenzen van theater, dans en performance te hertekenen.

Lees verder
Nieuws

Schaduwvliegjes in première!

Stadsdramaturg Gerardo Salinas werkt samen met Enrique Noviello, Chaib Idrissi en Junior Mthombeni het project Schaduwvliegjes uit. Een muzikale, zwarte komedie over een virus dat niet wil integreren in de samenleving en een groeiende angst bij de bevolking. Of hoe het coronavirus ook voor inspiratie zorgt en een voedingsbodem is voor nieuwe creaties. 

Lees verder
Nieuws

Vlaemsch

Sidi Larbi Cherkaoui en Hans Op de Beeck nemen een duik in de Vlaamse identiteit en hoe die zich vandaag verhoudt tot gisteren én morgen. Wat houdt ‘Vlaams zijn’ trouwens in? Wie kan daarop een antwoord formuleren? We vroegen het Sidi Larbi Cherkaoui.

Lees verder