KVS

Kijk, lees en luister

Tile medium
Nieuws

Avila & KVS: film en theater klikken in elkaar

Dat België over heel wat filmtalent beschikt, dat staat buiten kijf. En nu koppelt Avila, in samenwerking met KVS, film aan theater en omgekeerd. Enkele voorstellingen die op de KVS-bühne passeren, krijgen op Avila een filmisch weerwoord. Wie naar Mindblowers 2022 – dit jaar in het teken van de liefde – komt kijken, krijgt de kans om Kind Hearts, een film van Olivia Rochette en Gerard-Jan Claes, gratis te bekijken.

Lees verder
Tile medium
Nieuws

YSER in KVS: een documentaire- en debatavond

Eind 2020 verzamelt een onderzoek de getuigenissen van 17 trans*sekswerkers-sters in de Ijzerwijk van Brussels. Eén van hen aanvaardt om voor de camera te getuigen en het geweld waaronder zij lijden bespreekbaar te maken. We nodigen jullie graag uit op de vertoning van deze kortfilm YSER op vrijdag 7 oktober. 

Lees verder
Tile medium
Nieuws

Mawda, dat betekent tederheid in Théâtre National

Vorig jaar ging in KVS Mawda, dat betekent tederheid in première. De creatie vertelt het verhaal van het kleine meisje Mawda, dat in mei 2018 door een Belgische politiekogel werd gedood. Een tragedie die op scène werd gebracht zodat ze niet als fait divers wordt weggezet. Omdat dit verhaal moet blijven verteld worden, zal de voorstelling in december bij onze buren van Théâtre National – acht maal – te zien zijn. 

Lees verder
Tile medium
Nieuws

Dit was het TheaterFestival!

Het TheaterFestival zit er weer op en KVS geniet nog na. We genieten na van hoe KVS-gezicht Moya Michael de zaal omverblies met haar State of the Union, van de geslaagde voorstellingen én van de eer die KVS-gezicht Valentijn Dhaenens te beurt viel: hij werd door de acteursgilde bekroond met de jaarlijkse Theaterprijs

Lees verder
Tile medium
Nieuws

Extra extra: 2 nieuwe voorstellingen voor seizoen 22-23

Ons nieuwe seizoen trekt zich bijna op gang. Net voor het vertreksignaal voegen wij nog twee voorstellingen toe! In Terra baixa gaat Carme Portaceli aan de slag met Àngel Guimerà's meest universele stuk over goed en kwaad. En Neci padiri is een nieuwe creatie van Michael Disanka, waarin hij zijn eigen blik op het patriarchaat onder de loep legt. 

Lees verder
Tile medium
Nieuws

Nieuw circulatieplan!

Op 16 augustus 2022 werd een nieuw circulatieschema ingevoerd in de Vijfhoek, het stadscentrum van Brussel. Dat nieuwe circulatieschema is de lokale uitvoering van Good Move, het mobiliteitsplan van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Niet zeker of je nog via je vertrouwde route bij ons geraakt? Bekijk hier het aangepast circulatieplan.

Lees verder