Kijk, lees en luister

Nieuws

Tot eind januari blijft het doek gesloten bij KVS

Het coronavirus is op kruissnelheid en het is aan ons allen samen, als maatschappij, om het een halt toe te roepen. KVS wil daar, samen met al zijn medewerkers, én met jou, zijn steentje toe bijdragen. Daarom annuleren we tot eind januari alle geplande voorstellingen. 

Lees verder
Nieuws

Maaike Neuville en Roy Aernouts over Op een bankje, op een dag

Actrice Maaike Neuville is een van de nieuwe KVS-gezichten die vanaf dit seizoen regelmatig te zien zal zijn in onze zalen. De Brusselse – bekend van theater, film en televisie – staat samen met Roy Aernouts in Op een bankje, op een dag, dat op 5 en 6 oktober in openlucht, op het achterplein van de BOL, in première gaat.

Lees verder
Nieuws

J'ai pleuré avec les chiens

Daina Ashbee, door het gerenommeerde Dance Magazine genoemd als een internationaal talent om in de gaten te houden, is sinds een paar jaar een graag geziene gast in KVS. Na Pour en Laborious Song presenteert ze haar nieuwste creatie J'ai pleuré avec les chiens.

Lees verder
Nieuws

Podcast KVS en route: Coloured Swan 3 Harriet's reMix

Voor het derde deel van de Coloured Swans-reeks – Harriet’s reMix – werkt choreograaf Moya Michael samen met vier jonge multigedisciplineerde artiesten met verschillende achtergronden uit de Afrikaanse diaspora: Loucka Fiagan, Oscar Cassamajor, Milo Slayers en Zen Jefferson. In deze podcast bespreekt het viertal mixed heritage, hun standpunten rond Black Lives Matter en wat afrofuturisme voor hen betekent: alle issues die nauw verweven zijn met Coloured Swan 3: Harriet’s reMix. Met introductie door choreografe en maker Moya Michael. 

Lees verder
Nieuws

Vraag niet waarover het gaat, maar waarom het er staat

Naar aanleiding van de dansvoorstelling Coloured Swan 3: Harriet's reMix schreef onderzoeker en auteur Sibo Kanobana een artikel over waar deze voorstelling over gaat. Of toch niet? 

Lees verder
Nieuws

Commonplace: online expo

De online foto-expo COMMONPLACE is een denkbeeldige conversatie tussen twee zeer verschillende Zuid-Afrikaanse familiefoto-archieven. De online expo met foto's van Sophie Feyder is te bekijken via 247.kvs.be

Lees verder
Cookies
KVS maakt gebruik van cookies. Omdat wij jouw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek aan onze websites willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij deze gebruiken.
Lees onze privacyverklaring