Kijk, lees en luister

Nieuws

Bahar Temiz over ICE

ICE is een choreografie voor een lichaam en een hoop touwen. Bahar Temiz vertrekt vanuit verhalen over poolreizigers en hun expedities naar Antarctica in het begin van de 20ste eeuw. ​Gedreven door een verlangen om te ontdekken stelden zij zich bloot aan extreme omstandigheden en waagden ze hun leven om een onbekende wereld van ijs te betreden.

Lees verder
Nieuws

Maaike Neuville en Roy Aernouts over Op een bankje, op een dag

Actrice Maaike Neuville is een van de nieuwe KVS-gezichten die vanaf dit seizoen regelmatig te zien zal zijn in onze zalen. De Brusselse – bekend van theater, film en televisie – staat samen met Roy Aernouts in Op een bankje, op een dag, dat op 5 en 6 oktober in openlucht, op het achterplein van de BOL, in première gaat.

Lees verder
Nieuws

J'ai pleuré avec les chiens

Daina Ashbee, door het gerenommeerde Dance Magazine genoemd als een internationaal talent om in de gaten te houden, is sinds een paar jaar een graag geziene gast in KVS. Na Pour en Laborious Song presenteert ze haar nieuwste creatie J'ai pleuré avec les chiens.

Lees verder
Nieuws

Metamorphoses

Een exemplaar van Ovidius’ Metamorfosen in een Brusselse boekenwinkel werd het begin van een artistieke samenwerking tussen theatermakers Manuela Infante en Michael De Cock. 

Lees verder
Nieuws

Livestreams van alle nieuwe KVS-creaties op KVS 24/7

Sinds kort kan je onze nieuwe creaties van thuis uit meebeleven, via de livestreaming op ons digitale platform KVS 24/7. De perfecte digitale smaakmaker voor het analoge hoofdgerecht. Zeker wanneer je ook nog eens gaat grasduinen in alle achtergrondinfo op de walls op KVS 24/7. 

Lees verder
Nieuws

Podcast KVS en route: Coloured Swan 3 Harriet's reMix

Voor het derde deel van de Coloured Swans-reeks – Harriet’s reMix – werkt choreograaf Moya Michael samen met vier jonge multigedisciplineerde artiesten met verschillende achtergronden uit de Afrikaanse diaspora: Loucka Fiagan, Oscar Cassamajor, Milo Slayers en Zen Jefferson. In deze podcast bespreekt het viertal mixed heritage, hun standpunten rond Black Lives Matter en wat afrofuturisme voor hen betekent: alle issues die nauw verweven zijn met Coloured Swan 3: Harriet’s reMix. Met introductie door choreografe en maker Moya Michael. 

Lees verder
Cookies
KVS maakt gebruik van cookies. Omdat wij jouw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van je bezoek aan onze websites willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat je weet hoe en waarom wij deze gebruiken.
Lees onze privacyverklaring