KVS

The Cadela Força Trilogy: Chapter I - The Bride and the Goodnight Cinderella

Carolina Bianchi / Cara de Cavalo & Metro Gestão Cultural / KVS

Downloads

KVS helpt je graag aan correcte achtergrondinfo. Introductietekstjes, quotes, hogeresolutiefoto's 
(gratis te gebruiken mits bronvermelding), persmappen en een pak beeldmateriaal: je vindt het hier. 

Wat gebeurt er wanneer iemand overleeft?

Het eerste hoofdstuk van de theatertrilogie Cadela Força, van de Braziliaanse regisseur en schrijfster Carolina Bianchi, doorkruist verschillende tijdslagen. Een hoop lagen vol vrouwenlijken. Bianchi was zo aangeslagen door de verkrachting van en moord op een artieste die een performance maakte rond haar geloof in de menselijke goedheid, dat ze een tapijt van verhalen begon te weven rond veelvoorkomende narratieven rond verkrachting, gevolgd door femicide. Samen met haar collectief CARA DE CAVALO neemt ze je mee op een reis, de afgrond in, een gat in het midden van de woestijn, een duik in een glas met verkrachtingsdrank – een afdaling in de hel.

Carolina Bianchi is geen onbekende voor het KVS-publiek. Met een eerste toonmoment van het eerste hoofdstuk uit de Cadela Força-trilogie gooide zij hoge ogen tijdens het Próximamente Festival in 2021. Wij zijn trots om je, na de première op het Festival d’Avignon in de zomer van ‘23, dit bijtende stuk te mogen tonen.

"... Bianchi heeft beslist een eigen stem: ze stapelt inhoudelijk laagjes op elkaar, op een poëtische en beeldende wijze die haar eigen trauma ver overstijgt"

– De Standaard 

PRESS OFFICER
Sébastien Parizel
sebastien.parizel@kvs.be
0478 92 09 82

​​(INTER)NATIONAL DISTRIBUTION & TOUR COORDINATION
​​Saskia Liénard
​​saskia.lienard@kvs.be
​​0496 55 19 92

PRODUCTION MANAGER
Catherine Vervaecke
catherine.vervaecke@kvs.be
02 210 11 57