KVS

Professionals Mañana es otro país

Michael De Cock & María José Parga / Fundación Teatroamil & KVS

Downloads

KVS helpt je graag aan correcte achtergrondinfo. introductietekstjes, quotes, hogeresolutiefoto's
(gratis te gebruiken mits bronvermelding), persmappen en een pak beeldmateriaal: je vindt het hier. 

Een meisje en haar moeder betreden het donkere laadplatform van een vrachtwagen en beginnen aan een lange en onzekere reis. Het lijkt op een ruimtecapsule op weg naar een onbekende planeet. Ze moeten erg stil zijn. Gelukkig is het meisje wereldkampioen zwijgen. En ze vraagt zich af: waarom kan ze maar twee tassen dragen en laat ze bijna alles wat van haar was achter? Wat moet ze dragen?

Geïnstalleerd in een container wordt het publiek bijgestaan en ondergedompeld in de wereld van dit kleine meisje dat probeert haar geheugen en haar verleden te reconstrueren. Ze begint aan een reis naar een beloofd land, een symbolische plaats die beweegt als ideeën, drama's en hoop, op de vlucht voor de waanzin van een verwoest land, zodat morgen mogelijk is in een ander land. Vanuit het gezichtspunt van dit kind confronteert dit stuk het publiek met de realiteit van vluchtelingen en illegale immigratie.

Mañana es otro país is een herwerking voor het Santiago a Mil festival van een performance die in Turkije werd gecreëerd en al in België, Slovenië, Engeland, Tsjechië, Italië, Hongarije en Frankrijk werd gespeeld. In elk land speelt een lokale artiest de hoofdrol. In Chili is het de getalenteerde actrice María José Parga. Dit is een coproductie van KVS in samenwerking met Fundación Teatro a Mil.

Mañana es otro país se propuso un objetivo para nada menor: transmitir las angustias de una emigrante en pleno viaje a su nuevo hogar.

Captatie

Captatie beschikbaar op aanvraag via saskia.lienard@kvs.be (programmatoren) of sebastien.parizel@kvs.be (pers).

https://vimeo.com/794093901

PRESS OFFICER
Sébastien Parizel
sebastien.parizel@kvs.be
0478 92 09 82