KVS

Dear Winnie in beeld gebracht

De jonge filmmakers Jaan Stevens en Aisha Adepoju laten in een korte docu drie actrices uit de voorstelling Dear Winnie aan het woord. Alesandra Seutin, Tutu Puoane en Andie Dushime reflecteren over het belang van Winnie Madikizela Mandela vroeger en vandaag en wat het voor haar betekende om zwart, vrouw en vrijheidsstrijder te zijn onder het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime.

In deze korte docu laten de jonge filmmakers Jaan Stevens en Aisha Adepoju drie actrices uit de voorstelling Dear Winnie aan het woord. Alesandra Seutin, Tutu Puoane en Andie Dushime reflecteren over het belang van Winnie Madikizela Mandela vroeger en vandaag en wat het voor haar betekende om zwart, vrouw en vrijheidsstrijder te zijn onder het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime.

Daarnaast vertellen ze hun eigen verhaal; hoe beleven zij het om vandaag als zwarte vrouw in de maatschappij te staan? Als nieuwe generatie putten zij kracht en inspiratie uit de stijd van hun voorgangers en grote inspiratiebron Winnie Madikizela Mandela. De actrices sluiten af met een boodschap van hoop. Ze richten hun blik naar de toekomst, een wereld waar echte gelijkheid heerst.