KVS

Seizoen 2022-2023

In het najaar (her)ontdek je een aantal klassiekers. Sommige creaties reeds gerijpt, gekend en ongekend populair, anderen hebben nog niet genoeg kunnen spelen omwille van de pandemie. In voorjaar 2023 neemt het KVS-ensemble ons mee naar onbekende werelden in hun nieuwe creaties.

Stel je persoonlijk abonnement samen met tickets voor minimum 6 verschillende voorstellingen naar keuze en geniet een korting van 30% op de basisprijs. Je geniet dezelfde korting bij elke extra voorstelling die je later boekt.

Maak je selectie

Ontdek het programma

 • De Duivels / Les Diables

  Mats Vandroogenbroeck, Nona Demey Gallagher & Timo Sterckx / Krapp & KVS
  do 21.12.2023
  -
  wo 14.02.2024

  Aan het begin van de 17de eeuw wordt het Franse provinciestadje Loudun opgeschrikt door een golf van hysterie; de non Jeanne des Anges wordt beschuldigd van duivelse bezetenheid.

 • Fire Will Become Ashes, But Not Now

  Pitcho Womba Konga & Mike van Alfen / KVS
  za 23.03.2024

  Wat betekent het om zwart te zijn? Gaat het om racisme en onzekerheid het hoofd bieden? De cultuur van de onderdrukte? Wat bepaalt wie we zijn: het leven dat we vandaag leven of onze origines? KVS-gezicht en regisseur Pitcho Womba Konga dompelt je samen met zijn getalenteerde, multidisciplinaire cast onder in een bad aan vragen. Ga kopje onder in het universum van Fire Will Become Ashes, But Not Now – een mix van muziek, slam, beatbox dans en theater – en kijk met een andere bril naar morgen.

 • Niet mijn apen, niet mijn circus

  Wim Helsen
  wo 07.06.2023
  en
  do 08.06.2023

  Wat heeft de wereld nodig? Wat heeft een mens nodig? Wat hebt u nodig? Eenvoudige vragen.

 • Gruis/aan de twijfel

  Jesse Vandamme / Werktoneel & NTGent
  wo 31.05.2023
  en
  do 01.06.2023

  Op zoek naar radicale waanzinnigheid, razen de spelers van Werktoneel door het oeuvre van de Nederlandse auteur Willem Frederik Hermans.

 • Terra baixa

  Àngel Guimerà & Carme Portaceli / Teatre Nacional de Catalunya (TNC)
  vr 19.05.2023
  en
  za 20.05.2023

  Wat krijg je wanneer je Wuthering Heights naar de laaglanden van Barcelona haalt? Enter Terra Baixa

 • Licht IV

  Tea Tupajić / Münchner Kammerspiele
  vr 21.04.2023

  In onze tijd zijn er weinig gruwelen ongehoord en onvoorstelbaar. De misdaden die ISIS pleegde tegen de Yazidi vrouwen in Noord Irak behoren daartoe. Bepaalde demonen moet je van binnenuit afslachten. In Licht nodigt regisseur Tea Tupajić de Yazidi vrouwen uit om in zichzelf af te dalen en dat te proberen.

 • Mount Average

  Julian Hetzel / CAMPO
  vr 31.03.2023
  -
  za 01.04.2023

  Welkom in Mount Average. Tijdens dit performatieve parcours neemt beroepsprovocateur Julian Hetzel ons mee op een fabrieksbezoek dat ons confronteert met onze eigen ideologieën. Dit keer vermaalt de theatermaker standbeelden van heersers, dictators en tirannen tot pulp om ze een zinvolle nieuwe invulling te geven.

 • Long Day's Journey into Night

  Eugene O'Neill / Koen Van Kaam & Jorgen Cassier / Zuidpool
  di 28.03.2023

  Dit aangrijpende autobiografische meesterwerk van de Amerikaanse Nobelprijswinnaar Eugene O’Neill beschrijft één dag uit het leven van het toxische gezin Tyrone.

van 5