KVS

Vaderlandloos

Jr.cE.sA.r, ARSENAAL & KVS

Downloads

KVS helpt je graag aan correcte achtergrondinfo. introductietekstjes, quotes, hogeresolutiefoto's 
(gratis te gebruiken mits bronvermelding), persmappen en een pak beeldmateriaal: je vindt het hier. 

Op zijn identiteitskaart stond niet ‘Belg’, niet ‘Zuid-Afrikaan’, maar VADERLANDLOOS, in drukletters. Als kind creëerde hij dan maar zijn eigen land, waar hij met al zijn demonen ging wonen.

In deze opzwepende en beklijvende voorstelling neemt Junior Mthombeni je, samen met zijn muzikale kompanen, mee op een trip. Een trip waarin hij zijn familiegeschiedenis en zijn eigen verhaal verweeft en deelt met het publiek. Soms ingetogen, sereen en kwetsbaar, soms luid, rauw en strijdlustig. Juniors woorden en de livemuziek doorboren je ziel maar bieden ook een warm toevluchtsoord voor al wie zijn/haar plaats zoekt in het leven en in deze wereld.

Video

Alle video’s zijn te vinden op Vimeo. (Onder elke video staat een download knop.)

In de pers

‘Een onderzoek naar identiteit, een thema dat de laatste tijd veel in het theater aan bod komt, maar Mthombeni’s queeste steekt er met kop en schouder bovenuit door zijn knappe, inlevende, relativerende en opzwepende manier. Een verbluffende uiteenspatting van verhaallijnen, motieven, muziekstijlen, bewegingen en beelden overrompelt de toeschouwers.

Theaterkrant

'Met sterke beelden koppelt Vaderlandloos emotionele ervaringen aan historische herinneringen, een individuele zelfverkenning aan een veel breder tijdsbeeld.'

Jury Theaterfestival 2022

'Vaderlandloos ontplooit zich als een wervelende stream of consciousness, een broeierige koortsdroom waarin Mthombeni zijn publiek meesleurt.'

De Morgen

'Ontwapend door de eerlijkheid, door de schwung waarmee Mthombeni op de kleiige scène staat én dankzij de live muziek.'

Knack Focus

Als Junior Mthombeni zijn biografie schrijft, dan doet hij dat niet met woorden op papier, maar met klei, licht, gitaren en technobeats. Met zijn eigen lichaam en zijn eigen stem.

Radio 1

Credits

Je vindt de credits hier.

PRESS OFFICER
Sébastien Parizel
sebastien.parizel@kvs.be
0478 92 09 82

​​(INTER)NATIONAL DISTRIBUTION & TOUR COORDINATION
​​Saskia Liénard
​​saskia.lienard@kvs.be
​​0496 55 19 92