KVS

Aro Ilè

Awoulath Alougbin / KVS

Downloads

KVS helpt je graag aan correcte achtergrondinfo. Introductietekstjes, quotes, hogeresolutiefoto's 
(gratis te gebruiken mits bronvermelding), persmappen en een pak beeldmateriaal: je vindt het hier. 

Awoulath Alougbin onderzoekt de snijpunten tussen de rituele dansen uit Benin en krump. Een voorstelling over veerkracht, over de poëzie van de ziel en hoe je via dans bij jezelf kunt thuiskomen.

'Je zult zien hoe vergelijkbaar jouw krump is met mijn land, mijn dans en mijn rituelen.' - Awoulath Alougbin

Choreografe en danseres Awoulath Alougbin wil op het toneel een verbinding brengen tussen krump – een straatdansbeweging die opkwam begin jaren 2000 en die een uitweg was, en nog steeds is, voor de dagelijkse strijd van jongeren tegen de onderdrukker – en een dans die de ziel van rituele dansen terug naar haar origine brengt. Via de rituele dansen van de Vodun maakt Awoulath een omgekeerde beweging, terug in de tijd en over de continenten heen. Aan de hand van mythe en dans gaat ze op zoek naar de kosmische wortels van de mensheid. Die universele plek waar we allemaal kunnen thuiskomen. 
 
“Dans, vuur en kindertijd. Strikt navigerend tussen de grenslijnen van verschillende godsdiensten. Het enige verboden gebed was dat van de Vodun-aanhangers, dat zij in de vorm van dansrituelen in naburige tempels brachten. Wij zijn niet zo verschillend, jij en ik. Zij zijn niet zo verschillend, zij en jij. Als je de mystieke connecties voelt die de dansers bezielen, zal je zien hoe vergelijkbaar jouw krump is met mijn land, mijn dans en mijn rituelen. Je zult zien hoe heling plaatsvindt via dans. Een goddelijke samenhang tussen lichaam, geest en ziel. De schoonheid van de Afrikaanse danspraktijk.” – Awoulath Alougbin 

Dit project kreeg steun van het Kangouroe Project, een steunmaatregel van de Stad Brussel, als antwoord op de cultuurbezuinigingen van eind 2019. Op die manier wil de stad nieuwe culturele projecten een duwtje in de rug geven op weg naar professioneel succes. 

IN DE PERS

« Le chant épuré, la danse virtuose et la solidarité. affirmée réchauffent sans faillir. »

Focus Le Vif

 

« Sous un rythme alternant moments de douceurs, d’exaltation et de joie, les danseur.e.s, accompagné.e.s par les images et la musique, percutent nos entrailles pour nous faire vivre, avec eux/elles, la spiritualité sous une forme que nous ne connaissons pas. Celle d’une histoire que parlent et racontent les corps. »

La Libre Afrique

CREDITS

Je vindt de credits hier.

CAPTATIE

Captatie beschikbaar op aanvraag via saskia.lienard@kvs.be (programmatoren) of sebastien.parizel@kvs.be (pers).

https://vimeo.com/669502504

PRESS OFFICER
Sébastien Parizel
sebastien.parizel@kvs.be
0478 92 09 82

​​(INTER)NATIONAL DISTRIBUTION & TOUR COORDINATION
​​Saskia Liénard
​​saskia.lienard@kvs.be
​​0496 55 19 92

PRODUCTION MANAGER
Catherine Vervaecke
catherine.vervaecke@kvs.be
02 210 11 57