KVS

Eremedaille voor KVS

Wat een eer! Op 15 juni kregen we de eremedaille in de Orde van Isabella la Catolica uitgereikt door de Spaanse Ambassade. Deze onderscheiding is een erkenning voor personen en instellingen die actief een intense relatie onderhouden tussen België en Spanje op artistiek, wetenschappelijk of academisch vlak. Stadsdramaturg Gerardo Salinas ging de prijs persoonlijk ophalen.

Deze erkenning heeft te maken met de relaties die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd met partners in Spanje. We werken op verschillende manieren samen met partners zoals het Nationale Theater van Catalonië, het Valencia Dansa Festival, het Between Lands Platform, het Cervantes Instituut, Los Teatros del Canal, het Cadiz International Theater Festival, het GREC festival, de Ambassade van Spanje in België, etc.

Met dit evenement erkent Spanje op het hoogste niveau de personen en instellingen die de zeer nauwe band met België vertegenwoordigen en die een voorbeeld zijn van uitmuntendheid op hun respectieve gebieden, van wetenschappelijk en medisch onderzoek tot beeldende kunsten, alsook studies en essays over literatuur en film.

Naast KVS werden ook de Spaanse artiest Ángel Vergara; algemeen directeur van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Michel Draguet; de onderzoeker Cédric Blanpain en het door hem geleide Laboratory of Stem Cells and Cancer van de Université Libre de Bruxelles, alsook de hispanisten Rita de Maeseneer en Robin Lefere door de Ambassadeur van Spanje, Beatriz Larrotcha, in de Officiële Residentie Ambassadeur Markies van Villalobar gedecoreerd.