KVS

FESTIVAL LEZARTS URBAINS

Lezarts Urbains & KVS

Downloads

KVS helpt je graag aan correcte achtergrondinfo. introductietekstjes, quotes, hogeresolutiefoto's 
(gratis te gebruiken mits bronvermelding), persmappen en een pak beeldmateriaal: je vindt het hier. 

De 17e editie van het Festival Lezarts Urbains besteedt bijzondere aandacht aan inclusiviteit, zowel op artistiek niveau als in de boodschap en waarden die we willen overbrengen. Tijdens de vorige edities was het festival uitsluitend op streetdance gericht, maar dit jaar krijgen ook slam en rap een plaats in het programma, dat trouwens wordt samengesteld en uitgevoerd door de artiesten van Level Up.

Lezarts Urbains dompelt je, samen met KVS, een weekend lang onder in de rijke street art scene van België.Het festival presenteert je een waaier aan creaties, technieken en stijlen, van korte choreografische shows tot afgewerkte voorstellingen, van amateurcrews en dansscholen tot opkomende artiesten en professionele gezelschappen. Met voor het eerst dus ook rap- en slamperformances.

Daarnaast mogen we jullie enkele bijzondere headliners presenteren. Zo kan je op zaterdag 2 april UNMUTED komen bekijken: een voorstelling van Sisterhood, een collectief van vrouwen van Afro-afkomst. Zij schetsen een beeld van de weg die jonge zwarte afro-vrouwen moeten afleggen, vanuit een verlangen om de hen opgelegde identiteiten te deconstrueren, met beweging die geworteld is in een reflectie op dekolonisatie. 

Met BLIND brengt krumper Hendrickx Ntela haar nieuwste creatie: een adembenemende voorstelling die de vrijheid van denken in de hedendaagse maatschappij ter discussie stelt.

Ook op het programma dit jaar (en volledig gratis)* : dansworkshops, slam- en rapworkshops, de lezing "La Culture ça veut dire quoi?”, en non-mixité (niet gemengde) workshops over empowerment en culturele toe-eigening.

*De workshops zijn toegankelijk zonder ticket of weekendpas, maar we vragen wel je op voorhand in te schrijven. En natuurlijk geen Festival Lezarts Urbains zonder battles en freestyle! Op het programma: Supreme Cypher, Esprit Session, open Stage & DJ sets.

>> Ontdek het programma

© Bpxls
100% BELGISCH FESTIVAL: HIPHOP, KRUMP, STREETDANCE, SLAM, RAP, WORKSHOPS, OPEN STAGE, CYPHERS, LEZING, DJ SETS, JAM & MEER

PRESS OFFICER KVS
Sébastien Parizel
sebastien.parizel@kvs.be
0478 92 09 82

​​LEZARTS URBAINS
Melissa Farah Salvi
communication@lezarts-urbains.be
​​+32 (0)2 538 15 12