KVS

Mimi's Shebeen

Alesandra Seutin / Vocab Dance & KVS

Downloads

KVS helpt je graag aan correcte achtergrondinfo. introductietekstjes, quotes, hogeresolutiefoto's 
(gratis te gebruiken mits bronvermelding), persmappen en een pak beeldmateriaal: je vindt het hier. 

Mimi’s Shebeen is een krachtige nieuwe theaterproductie van KVS-gezicht en artieste Alesandra Seutin met haar gezelschap Vocab Dance. Via dans, tekst, zang en muziek neemt ze het publiek mee naar de krochten van een gedeconstrueerde Shebeen* en op een reis vol leven, strijd, doorzetting en vastberadenheid.

Geïnspireerd door de Zuid-Afrikaanse zangeres Miriam Makeba en het ballingschap uit haar eigen land, boort Seutin de erfenis van Makeba’s werk als politiek activiste aan om verhalen van ballingschap, immigratie en mensenrechten te brengen.

In Mimi’s Shebeen komt de unieke en kenmerkende stijl van Alesandra Seutins afro-centrische danstheater duidelijk naar voor. Lisette Ma Neza zorgt voor de tekst, Angelo Moustapha en Tarang Cissokho voor de muziek en Tutu Puoane zingt. 

Waar haal je de kracht om je hoofd hoog te houden wanneer je verbannen bent uit je moederland, gescheiden van je moeder, je volk en je wortels? Hoe overleef je – en floreer je zelfs – zo ver weg van alles en iedereen die je kent?

*Een shebeen is een officieus café in de Zuid-Afrikaanse townships.

Pers

"Deze Mimi's Shebeen is een indrukwekkend totaalplaatje vol moederliefde. Mama Africa is nog steeds onder ons."

Het Nieuwsblad ⭐️⭐️⭐️⭐️

"Alesandra Seutins hybride danstheater bijt, verleidt en sust, en dat steeds opnieuw."

Etcetera

"Met uitbundige dans, met stevige (live!) drums en met snijdende teksten stampen de performers hun woede eruit. De witte overheerser krijgt een driedubbele draai om de oren. Een aanlokkelijke oorvijg, dat wel, die je laat knikken op de beat, terwijl de performers krumpen en hun voorouders om hulp roepen in hun vrijheidsstrijd."

Etcetera

Trailer

Captatie

Captatie beschikbaar op aanvraag via saskia.lienard@kvs.be (programmatoren) of sebastien.parizel@kvs.be (pers). https://vimeo.com/815598964?share=copy

Credits

Je vindt de credits hier.

PRESS OFFICER
Sébastien Parizel
sebastien.parizel@kvs.be
0478 92 09 82

​​(INTER)NATIONAL DISTRIBUTION & TOUR COORDINATION
​​Saskia Liénard
​​saskia.lienard@kvs.be
​​0496 55 19 92

PRODUCTION MANAGER
Catherine Vervaecke
catherine.vervaecke@kvs.be
02 210 11 57