KVS

Podcast KVS en route

We springen op de podcasttrein: maak kennis met KVS en route. Deze podcast loodst je als een echte gids door de KVS-creaties. En fluistert je op de heen- of terugweg van de voorstelling een hoop extra info toe. 

Afhankelijk van artiest tot artiest, maken wij de podcast in het Nederlands, Frans of Engels. De taal zal dus variëren, maar we vermelden telkens welke taal je mag verwachten.

Niks missen van KVS en route? Volg dan nu onze podcast op Spotify en krijg automatisch een melding bij een nieuwe aflevering. 

Dear Winnie,

De eerste aflevering maakt je wegwijs in Dear Winnie. Regisseur Junior Mthombeni voorziet je van extra bagage. Hij neemt je mee langs vier sleutelscènes, die belangrijke kantelpunten in Winnie Madikizela Mandela’s leven voorstellen.

Afropean // Human Being

In deze tweede aflevering bespreken theaterschrijfster Sukina Douglas en actrice Ginny Holder hun persoonlijke Afropean ervaringen en hoe die tot dit stuk geleid hebben. Met een inleiding door regisseur Purni Morell. 

Coloured Swan 3: Harriet's reMix

Voor het derde deel van de Coloured Swans-reeks – Harriet’s reMix – werkt choreografe Moya Michael samen met vier jonge multigedisciplineerde artiesten met verschillende achtergronden uit de Afrikaanse diaspora: Loucka Fiagan, Oscar Cassamajor, Milo Slayers en Zen Jefferson. In deze podcast bespreekt het viertal mixed heritage, hun standpunten rond Black Lives Matter en wat afrofuturisme voor hen betekent: alle issues die nauw verweven zijn met Coloured Swan 3: Harriet’s reMix. Met introductie door choreografe en maker Moya Michael. 

ICE

In deze aflevering van KVS en Route stellen we ICE  aan je voor: een nieuw soloproject van choreografe en danseres Bahar Temiz. ICE is een choreografie voor een lichaam en een hoop touwen. In de podcast vertelt Bahar je over haar fascinatie voor touwen en hoe poolreizigers en hun expedities naar Antarctica aan het begin van de twintigste eeuw haar intrigeren. 

Metamorphoses

Laat ons Metamorphoses voorstellen: een noiseplay gebaseerd op het meesterwerk van Ovidius. Regisseur Manuela Infante, geluidsontwerper Diego Noguera en acteurs Luna Deboos en Jurgen Delnaet nemen je mee door het polyfone universum dat ze samen hebben gecreëerd.

Morgen is een ander land (NL audioboek)

Mañana es otro país