KVS

ANNA KARENINA

Carme Portaceli / TNC & KVS
do 30.01.2025 en vr 31.01.2025
30.01.2025
en
31.01.2025
 • 30.01.2025
  20:00 - 22:00
  KVS, Brussels
  KVS BOL
 • 31.01.2025
  20:00 - 22:00
  KVS, Brussels
  KVS BOL

Na Mrs. Dalloway en Emma Bovary brengt Carme Portaceli met Anna Karenina weer een iconische vrouw uit de wereldliteratuur tot leven.

Anna Karenina is de onderdanige en idealistische vrouw van een belangrijk politicus, Karenin, en een liefdevolle moeder. Overmeesterd door een tot dan toe onvermoede passie voor Vronsky, laat ze haar familie en positie in de steek, waardoor ze niet alleen haar zoon Sergej verliest, maar er ook zelf het leven bij laat.

Geconfronteerd met de ‘gevangenis’ van het gezinsinstituut, valt het levenspad van onze Karenina samen met de constructie van haar eigen wil in een wereld waarin vrouwen altijd onder het juk van mannen hebben geleefd en gereduceerd werden tot een lichaam dat mannen gebruikten om hun lusten op bot te vieren. Maar wie is zij echt voor de wereld en voor zichzelf, eens ze zich bevrijdt van de wil van haar man en de banden met de maatschappij verbreekt?

Anna Karenina en de andere vrouwen in het stuk komen samen op podium, om door ons beoordeeld te worden. Maar eerst leggen ze ons uit wat er echt met hen gebeurd is, wat ze voelden (niemand houdt hier uiteraard rekening mee) en wat hen tot zelfmoord dreef. 

Credits

TEKST / TEXTE / TEXT ANNA KARENINA Lev Tolstoi BEWERKING / ADAPTATION Anna Maria Ricart DRAMATURGIE / DRAMATURGY Anna Maria Ricart & Carme Portaceli REGIE / MISE EN SCÈNE / DIRECTION Carme Portaceli DECORONTWERP / CONCEPTION DE DÉCOR / STAGE DESIGN Paco Azorin & Alessandro Arcangeli CHOREOGRAFIE / CHORÉGRAPHIE / CHOREOGRAPHY Ferran Carvajal GELUID & MUZIEK / SON ET MUSIC / SOUND AND MUSIC Jordi Collet GELUIDSONTWERP / CONCEPTION DE SON / SOUND DESIGN Carles Gomez CAST Javier Beltran, Louise Bergez, Aïna Clotet, Jordi Collet, Borja Espinosa, Eduard Farelo, Ariadna Gil, Miriam Moukhles CO-PRODUCTIE / CO-PRODUCTION Teatre Nacional de Catalunya, KVS Brussels, Théâtre des Amandiers-Nanterres, Teatro Nacional Sao Joao de Porto